Veleposlanica Bugarske u posjetu Osječko-baranjskoj županiji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović primio je (27. ožujka 2019.), u nastupnom posjetu veleposlanicu Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Genku Georgievu. Veleposlanica je vjerodajnice u Republici Hrvatskoj predala 4. ožujka ove godine, što posjet Osječko-baranjskoj županiji čini jednim od prvih, a svakako govori i o njegovu značaju. Veleposlanica je poručila da je za Bugarsku ova regija od posebnog značaja.
– Josipa Jurja Strossmayera u Bugarskoj prepoznajemo kao svog preporoditelja, njemu je posvećen i spomenik na kojem svake godine polažemo vijence. Upravo zato su temelji naših odnosa, posebno kada je riječ o Osječko-baranjskoj županiji, Osijeku i Đakovu, vrlo čvrsti – rekla je veleposlanica te dodala da na tim temeljima treba graditi daljnju suradnju. Kada je riječ o našoj budućoj suradnji, tu bih svakako istaknula poljoprivredu, znanost, razmjenu mladih i turizam. Veliki su potencijali za razvijanje kvalitetnih odnosa i zajedničkih projekata s Osječko-baranjskom županijom – poručila je veleposlanica.
Zamjenik župana Ivanović složio se da postoje značajne povijesno isprepletene veze Bugarske i Osječko-baranjske županije, posebno kroz ulogu biskupa Strossmayera, a da danas postoje temelji za suradnju u gospodarskom smislu.
– Robna razmjena između Osječko-baranjske županije i Republike Bugarske u 2018. godini bila je dvostruko veća nego u godini prije, a svakako uvijek ima još prostora za rast. S Republikom Bugarskom možemo razvijati odnose u području turizma, posebno obzirom na naglasak koji župan Anušić stavlja na jačanje turističke destinacije Slavonije i Baranje – poručio je zamjenik župana. Među brojnim zajedničkim temama i područjima buduće suradnje, istaknule su se poljoprivreda, razvoj malog i srednjeg poduzetništva te znanost, a sastanak je završio pozivom zamjenika župana veleposlanici za višednevni posjet Osječko-baranjskoj županiji.

izvor: OBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit