Večeras spektakularno otvorenje 56. “Vinkovačkih jeseni”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Večerašnji program otvorenja “Vinkovačkih jeseni” zamišljen je kao sadržajno uokvirena cjelina, odnosno predstava koja će prikazati život Vinkovaca s početka 20-tih godina prošlog stoljeća kada malena varoš Vinkovci tada dobiva službeni status grada. Bit će tu niz događaja koji će biti objedinjeni u jednu cjelinu, strukture scenarija koje će, vjeruju organizatori, publiku zainteresirati jer će zaista moći vidjeti nešto jedinstveno, protkano vrlo zanimljivom radnjom, likovima i sadržajnošću scenarija.

-“Ove godine smo zaista težili uvođenju promjene koje nadam se da će biti nekakav zalog za budućnost svečanog otvorenja Vinkovačkih jeseni. Dugi niz godina osluškujem i pratim reakcije publike, naravno da je današnji gledatelj zahtjevniji, vremena i navike se vrlo brzo mijenjaju i toga moramo biti svjesni prilikom scenskog prikaza svečanog otvorenja. Težimo jednom suvremenijem načinu uprizorenja dramskih djela i ujedno i slavonske književne baštine”, pojasnio je Marko Sabljaković, autor scenarija otvorenja koji ove godine nosi naziv “Ide dika, kapu najerio”. Ističe kako su Vinkovačke jeseni manifestacija čija je svrha baštinjenje i očuvanje tradicije naših predaka, a uprizorenje svečanog otvorenja zahtjeva jedan osvježen i suvremen koncept protkan novim idejama i kreativnošću. A upravo to će gledatelji i publika moći vidjeti na otvorenju 56. Vinkovačkih jeseni koji na glavnoj pozornici počinje u 20 sati i 5 minuta.

Događaj će okupiti brojne sudionike, njih čak 300, muške i ženske, stare i mlade. Gledat ćemo KUD “Šokadija” iz Starih Mikanovaca, Hrvatsko seljačko kulturno prosvjetno društvo “Seljačka sloga” iz Nuštra, KUD “Josip Lovretić” iz Otoka, Hrvatsko kulturno glazbeno društvo “Dunav” iz Vukovara, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Osijek 1862”, soliste i tamburaške sastave. Zbivanja na pozornici posebno će začiniti došljakinja u gradu, mlada ‘gospojica’ kako je šokački puk nazivao učiteljicu onog vremena. Intrigu pojačava povratak 30-godišnjeg šumara lugara u rodni mu grad.

 

izvor: press Vinkovačke jeseni

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit