Vanjsko vrednovanje obrazovnih postignuća učenika

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageU svim osnovnim školama u Hrvatskoj, pa tako i u našičkim osnovnim školama, danas i tijekom sutrašnjeg dana, provodi se vanjsko vrednovanje obrazovnih postignuća učenika četvrtih razreda. Provodi ga Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja koji je osnovalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Svrha ispitivanja je uvid u postojeće stanje. Na temelju rezultata bit će moguće izvesti zaključke o primjerenosti i izvedivosti nastavnih programa.

Ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Slavice Zrilić rekla i to, da rezultati današnjeg i sutrašnjeg ispitivanja znanja, s obzirom na to da je ispitivanje eksperimentalno, neće utjecati na opći uspjeh učenika. Učenici se, istaknula je ravnateljica Zrilić, testiraju uz pristanak roditelja. Dodala je da se testiraju i učenici s posebnim potrebama te učenici koji nastavu pohađaju po prilagođenom programu. Danas su provedeni ispiti iz hrvatskog jezika, a sutra će se znanje ispitivati iz prirode i društva, engleskog jezika i matematike. Ispitivanja učenika osmih razreda bit će provedena 6. i 8. svibnja.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit