“Vakula je rek’o” i oduševio meteorimama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Naš poznati meteorolog Zoran Vakula, sinoć je u Drevenjici u Markovcu, predstavio svoju prvu pjesničku zbirku “Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze”. Nazočne je u ime organizatora – Matice slovačke Markovac pozdravila predsjednica Branka Baksa, a pjevačka skupina SKUU “Franjo Strapač” program je otvorila pjesmom. Recenzentica i lektorica zbirke Marija Pepelko istaknula je kako nam u ovoj Godini čitanja autor daruje poučnu, zabavnu, izazovnu i memorijalnu knjigu za sve uzraste te podsjetila na njegove markovačke obiteljske korijene.

Zoran Vakula brojnu okupljenu publiku pozdravio je na slovačkom te tako dobio dodatan pljesak jer su pljeskom nazočni popratili svaku njegovu novu rimu. Ova zbirka meteorima – otkrio nam je – spremala se godinama, ali kako je krenula korona, svaki je dan pisao rime te tako ostvario jedinstven projekt u svijetu – više od godine dana svakodnevne prognoze u rimi.

Za zahvalu dragom gostu Markovčani su pripremili polesnjake te je nastavak večeri obilježilo zajedničko druženje. Na ovom zanimljivom događanju organizatorima i gostu zahvalio je predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar. Organizatori predstavljanja bili su: Matica slovačka Markovac, SKUU “Franjo Strapač” i PDF obrt Našice.

 

tekst: N.Pavlus, foto: N.Pavlus i V.Baksa

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit