Uz glazbenu pratnju predstavljena knjiga

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Jučer je u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja, u organizaciji Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice i Matice slovačke Osijek, održano predstavljanje knjige „Slovačko manjinsko školstvo u Hrvatskoj (1864.-2017.)” autora Andrije Kurica. Ravnateljica knjižnice Silvija Šokić održala je uvodnu riječ te predstavila autora i sve goste. O autoru i njegovom djelu govorili su i profesorica Marija Pepelko, tajnica Saveza Slovaka Branka Baksa, kustosica Slovačkog centra za kulturu Našice Tatjana Seničanin i autor, a dio predstavljanja bio je na slovačkom jeziku. Kao i predstavljanje, i sama knjiga je dvojezična (slovačko-hrvatska) i prikazuje stanje slovačkog školstva u Hrvatskoj, a namijenjena je prvenstveno struci iz školstva, ali i svima koje zanima slovačka kultura i jezik. Na predstavljanju su nastupili i učenici Osnovne škole kralja Tomislava koji su izrecitirali pjesme na slovačkom jeziku uz pratnju profesorice i mentorice Ane Marošević. Nastupila je i glazbena skupina Matice slovačke Osijek u čijem je sastavu i autor, a izveli su nekoliko slovačkih, ali i hrvatskih pjesama. Na samom kraju s nekoliko riječi gostima se obratio i član Matice slovačke Jelisavac Franjo Kanđera.

 

 

Tekst i foto: Katarina Bosak

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit