Utostiteljsko-turistička škola u Osijeku imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u području turizma i ugostiteljstva

Facebook
Twitter
Pinterest

Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku jedna je od 25 strukovnih škola u Hrvatskoj imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u području turizma i ugostiteljstva. Svrha RCK je osigurati kvalitetan sustav obrazovanja mladih, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja uz potporu i suradnju s poslodavcima, osnivačima, razvojno-gospodarskim subjektima, strukovnim udruženjima, visokim učilištima, javnim i civilnim sektorom.
– Za projekte Regionalnog centra kompetentnosti osigurana su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 95.673.388,62 kuna i financirat će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda. Iznimno mi je drago što smo  upriličili potpisivanje ugovora s izvođačima radova vrijedne više od 16 milijuna kuna. Korak smo bliže realizaciji ovog, za istok Hrvatske značajnog projekta. Cilj nam je školovati vrhunski kadar koji će svoja znanja i vještine implementirati ovdje, u Osječko-baranjskoj županiji i da ćemo zajedno osnažiti našu turističku ponudu – rekao je župan Anušić.
Ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Osijek Andrej Kristek i ravnatelj Srednje strukovne škole Vinkovci Domagoj Vujadinović kao partner u projektu, potpisali su ugovore s izvođačem radova tvrtkom Planum građenje d.o.o., Vukovar te izvršiteljima usluge stručnog nadzora tvrtkom Helion Group d.o.o., Osijek i NPL d.o.o., Osijek.
– Ovaj projekt namijenjen je učenicima, ali i odraslim polaznicima, našim profesorima i mentorima. Dobit ćemo najsuvremeniju opremu iz ugostiteljstva, slastičarstva i posluživanja i time se upoznati s novitetima koji se koriste u Europi i svijetu čime će i oni biti konkurentniji na tržištu. Cilj je reforma cjelokupnog strukovnog obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva – naglasio je ravnatelj Kristek..
Radovi obuhvaćaju rekonstrukciji Doma učenika UT, izvođenje radova na sanaciji zgrade škole u Osijeku te adaptacije prostora Srednje strukovne škole Vinkovci.
– Nakon izvođenja radova, uslijedit će opremanje modernom specijaliziranom opremom i inovativnim tehnologijama sa svrhom uspostave infrastrukture RCK. Osječko-baranjska županija kao partner na projektu, sudjeluje u svim projektnim aktivnostima putem svojih upravnih tijela – Upravnog odjela za obrazovanje i Službe za javnu nabavu, uključujući i Javnu ustanovu Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije – rekla je pročelnica za obrazovanje Osječko-baranjske županije Sandra Filipović.
U Osječko-baranjskoj županiji je i Elektrotehnička i prometna škola Osijek imenovana Regionalnim centrom kompetencije u području elektrotehnike i računalstva uz osigurana sredstva iz EU fondova od 73.044.858,34 kune.

izvor:OBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit