Utakmica visokog rizika između NK Osijek i HNK Hajduk

Facebook
Twitter
Pinterest

Policijska uprava osječko-baranjska priopćila je da je utakmica između Osijeka i Hajduka proglašena utakmicom visokog rizika te će policija poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom na očekivani dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivaju sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama u nastavku priopćenja.

Obavijest za posjetitelje/gledatelje

Ulazi na stadion Gradski vrt bit će otvoreni od 15,30. Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Posebna regulacija prometa

Kako bi svi posjetitelji mogli pješice sigurno i na vrijeme doći do stadiona i nakon utakmice sigurno vratiti se kućama, Ulica W. Wilsona bit će zatvorena za promet vozila od 15,30 do 21 sat. Pozivaju sve posjetitelje da ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa. Ujedno upozoravaju da će vozači nepropisno parkiranih vozila biti sankcionirani.

Obavijest za gostujuće navijače

Gostujućim navijačima se preporučuje sljedeća trasa za dolazak na ulaz sjeverne tribine stadiona Gradski vrt: dolasci iz smjera Zagreba i graničnih prijelaza s BIH – Šamac i Svilaj – silazi s autoceste A5 (Osijek, Đakovo, Čepin), dolasci iz smjera Vukovara – Klisa.

Prihvat gostujućih navijača

Gostujuće navijače prihvatit će policijski službenici na izlazima s autoceste A5 (Đakovo, Čepin, Osijek), zbog čega bi bilo poželjno da do izlaza dođu najkasnije do 14,30 kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do parkirališnog prostora u blizini sjeverne tribine stadiona. Gostujućim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, s obzirom na to da će policijski službenici bez stajanja osiguravati preprate gostujućih navijača od izlaza s autoceste do stadiona.

Na stadionu

Organizatori utakmice će ispod sjeverne tribine postaviti šankove za prodaju bezalkoholnih pića i hrane pa gledatelje podsjećamo da im, ukoliko namjeravaju izaći izvan prostora stadiona tijekom utakmice, neće biti omogućen povratak na tribinu.

Poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Na ulazima će zaštitarska služba provoditi sigurnosne provjere. Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno je:
unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju, bacanje predmeta u natjecateljski prostor te boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i drugim zakonskim i podzakonskim aktima.

Ulazak na stadion odbit će se: posjetiteljima pod utjecajem alkohola, osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu, posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici.

Policija poziva posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe  policijskih službenika u prometu i na stadionu.

 

izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit