Uskrsni stol u Podgoraču

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U organizaciji HKD-a Podgoračani, sinoć je u Domu DVD-a održana tradicionalna manifestacija “Uskrsni stol”. U programu su sudjelovala kulturno-umjetnička društva „Franjo Ebling“ Sveti Đurađ, „Šokadija“ Ivanovci-Marjančaci-Zelčin, Etno selo Bocanjevci, Makedonsko kulturno društvo „Braća Miladinovci“ Osijek i domaćini HKD Podgoračani. Jedanaesta manifestacija “Uskrsni stol u Podgoraču” održana je pod pokroviteljstvom Općine Podgorač i načelnika Gorana Đanića koji je pozdravljajući sve nazočne istaknuo kako je podgorački “Uskrsni stol” ponos ove općine. Poželio je manifestaciji još dugu tradiciju te zahvalio svim sudionicima na odazivu. Na ovoj tradicionalnoj bogatoj ponudi i ukrašavanju uskrsnih stolova svih KUD-ova zahvalila je i predsjednica HKD-a “Podgoračani” – Zdenka Vukomanović. Svaki je stol aranžiran u skladu s tradicijom društva i mjesta iz kojeg društvo dolazi, a bogatu gastronomsku ponudu članovi su predstavljali u svojim nošnjama. Stručni ocjenjivački sud u sastavu Silvija Lučevnjak, Mirjana Potnar i Sanja Portnar dodijelio je i nagrade. Za najbolje aranžiran uskrsni stol nagradu je dobilo Makedonsko kulturno društvo „Braća Miladinovci“ Osijek, za najbolju košaru nagradu je osvojio KUD Šokadija Ivanovci-Marjančaci-Zelčin, a za najljepšu pisanicu KUU Franjo Ebling Sveti Đurađ. Nagrade, priznanja i diplome sudionicima uručili su načelnik Goran Đanić, donačelnik Josip Mojzeš, predsjednica općinskog vijeća Ljiljana Zidar i predsjednica „Podgoračana“ Zdenka Vukomanović.

 

Tekst i foto: Kristijan Katarinček

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit