Uskoro dovršetak radova na uređenju Zagrebačke ulice i ulice Teodora Pejačevića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Radovi na uređenju Zagrebačke ulice i ulice Teodora Pejačevića privode se kraju. Radilište je danas obišao gradonačelnik Josip Miletić sa svojim suradnicima – zamjenikom gradonačelnika i ravnateljem Opće županijske bolnice Našice Hrvojem Šimićem, te pročelnicima Goranom Blagojevićem i Ivanom Majerom, a obilasku su bili nazočni i nadzorni inženjer Tihomir Delić i ravnateljica OŠ Dore Pejačević Jasminka Falamić. Prema riječima gradonačelnika Josipa Miletića radovi na uređenju ovih ulica kao i prilaznih putova osnovnoj školi Dore Pejačević i Općoj županijskoj bolnici Našice trebali biti gotovi do početka nove školske godine, a kroz nekoliko bi se dana trebao i normalizirati promet. Riječ je o investiciji vrijednoj 1,4 milijuna kuna od čega je Osječko – baranjska županija sudjelovala s 270.000,00 kn, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinanciralo je ovaj projekt s također 270.000,00 kn, a Grad Našice u svom je Proračunu osigurao preostala sredstva. Radove izvodi tvrtka Osijek Koteks, a u sklopu projekta je i uređenje dijela ulice Vatroslava Lisinskog te spoj ulice braće Radića sa Zagrebačkom ulicom, tako da bi ovaj dio grada uskoro trebao izgledati puno ljepše i ugodnije – istaknuo je gradonačelnik te zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog projekta, a posebno županu Ivanu Anušiću te pomoćniku ministra graditeljstva, našem sugrađaninu Zdravku Vukiću. Miletić se zahvalio i građanima koji su imali strpljenja i razumijevanja za vrijeme izvođenja radova. Ravnateljica OŠ Dore Pejačević iskazala je zadovoljstvo odrađenim radovima na uređenju prilaznih puteva školi, čime je konačno riješen dio velikog problema, a to je nogostup i pješačka staza odnosno siguran put djece do škole, a uvjerena je kako će uskoro biti dovršeno i uređenje školskog dvorišta. Zadovoljstvo nije krio ni ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Hrvoje Šimić napomenuvši kako će po završetku radova na uređenju ovih ulica biti dodatno olakšan pristup kako dolasku tako i odlasku iz same ustanove svim korisnicima našičke bolnice, kojih je iz dana u dan sve više. Bit će poboljšani uvjeti i za parkiranje kao i sami prilaz bolnici iz Zvonimirove ulice, zaključio je ravnatelj Šimić te iskoristio prigodu najaviti nova velika ulaganja u našičku bolnicu od strane Osječko – baranjske županije. Riječ je o uređenju prostorija i nabavci nove opreme te najveće pojedinačno ulaganje – dugo očekivana energetska obnova bolničke zgrade.

Tekst i foto: Danko Justić

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit