Đurđenovački minus 5 milijuna i 89 tisuća kuna

Facebook
Twitter
Pinterest
01.11.2007. Sinoćnja sjednica Općinskog vijeća Općine Đurđenovac započela je odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a povodom današnjeg blagdana Svih Svetih. Naime, vijećnici predvođeni predsjednikom Vijeća – Hrvojem Topalovićem i načelnikom Ivicom Drenskim položili su vijenac i zapalili svijeće na spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. U radnom dijelu sjednice, poduža rasprava vodila se oko izvješća o ostvarenju Općinskog proračuna za prvih 6 te za prvih 9 mjeseci ove godine. Izvješća su na kraju prihvaćena većinom glasova, no uz ponovno isticanje nasljeđenog proračunskog minusa prošle vlasti, koji zaključno s rujnom iznosi 5 milijuna i 89 tisuća kuna.

Vijeće je stoga sinoć donijelo i rebalans ovogodišnjeg proračuna te je razmotrilo izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenom uvidu u Proračun i financijske izvještaje za prošlu godinu. Vladajuća većina isticala je kako je zbog rastrošnosti prethodne vlasti i nenamjenskog tošenja proračunskog novca, sada takvo loše stanje u Općini pa su vijećnici navodili konkretne stavke u Proračunu za koje su ponovili da su bile rasipničke i nerealne te da krivci za to trebaju odgovarati. Opozicijski vijećnici uzvratili su da se sada nad tim odlukama zgražavaju isti oni koji su za njih dizali ruke. Na dnevnom je redu bila i Odluka o prestanku društva “Poduzetnički centar Općine Đurđenovac Vila d.o.o.”, no ona je nakon rasprave ipak skinuta. Naime, načelnik Ivica Drenski prenio je, kako je rekao, čvrst stav Poglavarstva da se zbog katastrofalnog financijskog stanja u Općini te zaduženja koja će tek doći na naplatu, ukine Poduzetnički centar. Ipak, u vijećničkoj raspravi isticano je kako je takav centar potreban Općini, posebno zbog predpristupnih fondova Europske unije te da treba vidjeti koje su mogućnosti kako bi Centar ipak opstao. U raspravi je rečeno i da su djelatnici poduzetničkog centra na minimalcu te da njihov posao nikako ne mogu obavljati zaposlenici u Općini. Konačna odluka o toj temi stoga je odgođena. Vijećnici su, nadalje, prihvatili informacije o stanju sigurnosti od svibnja do rujna, koje je na području đurđenovačke općine ocijenjeno zadovoljavajućim. Izabrali su stalna i povremena radna tijela Općinskog vijeća. Koncesiju za prijevoz pokojnika u Općini Đurđenovac dodijelili su tvrtkama “Ujević trade” i “Aeternias”. Odlučili su i kako će odvojak Ulice kralja Zvonimira dobiti ime. To će, naime, biti Zvjezdana ulica.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit