Upravljao neregistriranim mopedom s 2,56 promila

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Policijska uprava osječko-baranjska priopćila je da je na poljoprivrednoj površini u blizini Biljske ceste jučer oko 16 sati prilikom obrade oranice 64-godišnjak radnim strojem iskopao minu PMR2. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na mjestu pronalaska na siguran način uništio pronađeno neeksplodirano eksplozivno sredstvo. Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE OPET BEZ ALKOHOLA
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je u jednoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozlijede, dok je u dvije nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće su se dogodile na području Osijeka, a jedna na području Đakova.

UPRAVLJAO NEREGISTRIRANIM MOPEDOM S 2,56 PROMILA ALKOHOLA
Tijekom protekla 24 sata na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentiran je vozač osobnog automobila, mopeda i biciklist koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola evidentirana je oko 12,10 sati u Belom Manastiru, kada su u nadzoru prometa policajci zatekli mopedistu, 50-godišnjaka iz Belog Manastira, koji je upravljao mopedom. Vozač je upravljao neregistriranim mopedom, nije postupio po znacima policijskih službenika i nije koristio zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje. Evidentirana mu je koncentracija od 2,56 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 30.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i devet negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit