Uoči pete obljetnice smrti Nace Ostera na grob položeno cvijeće

Facebook
Twitter
Pinterest

Uoči pete obljetnice smrti Nace Ostera,   koja se navršava sutra 7. svibnja, ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak i direktorica Radija Našice Tomislava Justić, u pratnji članova obitelji, na njegov grob položile su cvijeće i zapalile svijeću. Ovaj dugogodišnji novinar HRT-a godinama je pratio događanja iz područja kulture i uvijek se vrlo rado odazivao na sve ono što se događalo na području kulturne scene u Našicama i našičkom kraju. Naime,   Oster  je rođen u Gazijama, a zatim je  s obitelji preselio u Našice u kojima je završio gimnaziju i otišao na školovanje.

Preminuo je 2017. godine i sahranjen je u Našicama i to je još jedan razlog zbog čega mi koji ovdje živimo i radimo na stvaranju kulturnih sadržaja u gradu, moramo nastojati da se njegovo ime sačuva od zaborava. Mi smo u Zavičajnom muzeju Našice već imali jedan susret koji je komemorirao njegov život i rad, ali pred nama su godine u kojima bismo sigurno htjeli još nešto napraviti vezano uz Nacu Ostera. O tome ćemo svakako voditi računa jer je Naco  bio jedan od najznačajnih novinara koje je naš zavičaj dao u novije vrijeme. Ove godine smo se ovim malim skupom na našičkom groblju, kojemu su bili nazočni članovi obitelji, predstavnici Zavičajnog muzeja Našice, Radija Našice i TV Našice, na simboličan način prisjetili njegova života i rada – kazala je Silvija Lučevnjak, ravnateljica Zavičajnog muzeja.

Redakcijski tekst

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit