Uoči Dana državnosti RH položeni vijenci i upaljene svijeće na spomen-obilježju “Uskrsla Hrvatska”

Facebook
Twitter
Pinterest

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske danas je, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju “Uskrsla Hrvatska”, odana počast poginulim hrvatskim braniteljima. U ime Grada Našica vijenac su položili gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar u pratnji Ivice Čemea i Miroslava Čičeka, zatim predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predstavnici koalicije SDP, HNS, HSS.

U svom obraćanju nazočnima gradonačelnik Krešimir Kašuba podsjetio je kako su na konstituiranju Sabora RH bila i naša dva Našičanina – zastupnici u prvom sazivu Miroslav Čiček i Ivica Čeme, a te pokojni Vinko Buljan iz Feričanaca. Gradonačelnik je rekao kako je 30. svibnja važan datum za Republiku Hrvatsku jer je to dan kada su postavljeni temelji demokratske, suverene i slobodne Hrvatske.

– U to vrijeme nije bilo jednostavno voljeti Hrvatsku, bila je potrebna odlučnost. Nakon ovoga je uslijedio rat u kojemu su naši branitelji dali ono najvrednije što su imali–svoje živote. To je povijest o kojoj moramo pričati djeci i mladima, biti ponosni na nju i promicati istinu o Domovinskom ratu kako se takvo nešto nikada ne bi ponovilo – rekao je gradonačelnik.

Molitvu za poginule hrvatske branitelje izmolio je fra Vinko Brković, a svetu misu za Domovinu u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog predvodio je gvardijan i župnik fra Tomislav Faletar.

Uoči polaganja vijenaca prigodan program izvele su Našičke mažoretkinje Dora uz pratnju Puhačkog orkestra Gradske glazbe Našice.

Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit