Unatoč lošem vremenu održan 24. našički križni put

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Planinarska sekcija sv. Bernarda Našice i Franjevački samostan u suradnji s Framom, Udrugom DarNa, Radio klubom Našice i Policijskom postajom Našice organizirali su u subotu 24. našički križni put koji je održan pod geslom “Evo dolazim, Gospodine, vršiti volju tvoju”.
Prva postaja bila je u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog,  a uslijedile su postaje kod spomen obilježja Uskrsla Hrvatska, kod križeva u Radićevoj ulici te u Makloševcu, Ceremošnjaku kod obitelji Slavka Vukomanovića,  kod Lapovca, zatim kod obitelji Darka Vukomanovića, poligona, kod obitelji Sokol u Preradovićevoj ulici u Našicama, a postaja je bila i na Klarinom brdu te kod kipa sv.Franje ispred crkve. Kao i svake godine do sada,  križni put završio je sv.misom u Župnoj crkvi sv.Antuna Padovanskog koju je predvodio gvardijan i župnik fra Zoran Bibić. Unatoč lošem vremenu na križnom putu okupilo se oko 270 vjernika i planinara iz Našica, Zagreba, Pleternice, Kutjeva, Osijeka, Belišća te članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz Zagreba i Bratovštine sv. Bernarda iz Osijeka.

U subotu je održan i međužupni križni put na relaciji Bokšić-Feričanci. Unatoč lošem vremenu na križnom putu okupilo se 204 sudionika koji su svoj hod započeli u Bokšiću, a završili u Feričancima.

Tekst i foto: Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit