Ukrao električni romobil, prevarena kod prodaje bicikla

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 3 kaznena djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo krađe i računalna prijevare.

UKRAO ELEKTRIČNI ROMOBIL
U subotu u noćnim satima, u Osijeku je nepoznati počinitelj na ulici ukrao parkirani električni romobil vlasništvo 26-godišnjakinje. Vlasnici je počinjena materijalna šteta oko 1.500 kuna.

PREVARENA KOD PRODAJE BICIKLA
U subotu je u Osijeku, 37-godišnjakinja stupila u kontakt s nepoznatom osobom putem Internet oglasnika te je dogovorila prodaju bicikla. Zbog naplate prodaje, 37-godišnjakinja se registrirala na internetu i upisala svoje podatke o bankovnoj kartici, nakon čega je naknadno utvrdila da joj s tekućeg računa nedostaje više stotina kuna.

GRAĐANI DRAGOVOLJNO PREDALI MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTAVA I ORUŽJA
U vremenu od 18. do 25. studenog, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirano je pet dragovoljnih predaja minsko-eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Osijeka, Đakova, Čepina i Našica dragovoljno predali 6 komada ručnih bombi, 1 topnički projektil i 60 komada streljiva različitog kalibra.  Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.  Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a na području Belišća jedna prometna nesreća.

U razdoblju od 22. do 24. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 34 vozača od kojih 27 vozača osobnog automobila i 7 vozača bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
Osim alkohola, evidentirano je još 257 prekršaja od kojih 123 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 22 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 10 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 5 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 1 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 95 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 23. listopada, u 21:10 sati, u Donjem Miholjcu, kada je u prometu zaustavljen 46-godišnji biciklist iz Donjeg Miholjca. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,73 grama po kilogramu Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U petak, 22. listopada, u 00:55 sati, u Osijeku, u Ulici Kralja Zvonimira, kod križanja s Istarskom ulicom, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 20-godišnjak iz Privlake je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 30.500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 22:50 sati, u Osijeku, na raskrižju Dubrovačke ulici i Ulice Ivana Gundulića, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač bicikla 17-godišnjak iz Osijeka je zbog nepropisnog uključivanja u promet udario u osobni automobil te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,53 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.000 kuna.

U subotu, 23.listopada, u 18:27 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 53-godišnjak iz Branjine.  Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,60 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 23. listopada, u 14:17 sati, na državnoj cesti broj 2 (Klisa – Osijek), u prekoračenju brzine kretanja evidentiran je 25-godišnjak iz Višnjevca. Vozač je upravljao osobnim automobilom izvan naselja brzinom od 191 kilometra na sat, gdje je brzina ograničena na 90 kilometara na sat.  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

 

izvor: PU osječko-baransjka, foto: PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit