Udruga za hrvatsku povijesnicu organizirala dva zanimljiva predavanja

Facebook
Twitter
Pinterest

U Dvorcu Pejačević jučer su održana dva zanimljiva predavanja.
O temi „Prostorne promjene na primjeru Jelisavca i Našica – projekt u nastavi“ govorila je Katarina Hlobik, profesorica u Osnovnoj školi Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu,  koja je  sugrađanima  približila projekt analize prostornih promjena na području Jelisavca i Našica kroz povijesne funkcije naselja.

Marina Međurečan održala je predavanje na temu „Migracije i mogućnosti za mlade“ kroz koje je predstavila eTwinning projekt koji je proveden u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u trajanju dvije školske godine. Istaknula je važnost edukacije mladih o mogućnostima koje im se pružaju unutar Lijepe Naše. Radovima učenika i statističkim pokazateljima migracije prikazan je trend iseljavanja, koji se u posljednje vrijeme ipak smanjuje. Između ostaloga, cilj ovih projekata bio je upoznati mlade s poviješću našičkog kraja koju su istraživali kroz terenski rad i primjenu znanja povijesti i geografije.

Kako je istaknula ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak bila je ovo prilika za predstavljanje rada članova Udruge za hrvatsku povjesnicu, ali i moguća otvaranja novih sadržaja povijesnih istraživanja na području Našica.
Predavanja su održana povodom proslave Dana Grada, a u organizaciji Udruge za hrvatsku povijesnicu u Našicama i suorganizaciji Zavičajnog muzeja Našice i Ogranka Matice hrvatske.

Božica Bjelokapić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit