Udruga slijepih Našice o projektu “Videći pratitelj”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Udruga slijepih Našice danas je organizirala konferenciju za novinare. Teme su bile obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa te trenutne aktivnosti u udruzi. Predsjednik udruge Rolando Butković kao najvažniju aktivnost izdvojio je projekt “Videći pratitelj” koji se financira iz Europskog fonda. Udruga je predala dokumentaciju, a je li projekt prošao znat će se do kraja godine. Projekt “Videći pratitelj” vrijedan je 500.000 kuna, trajao bi 30 mjeseci i omogućio zapošljavanje 2 osobe. Jedna osoba bila bi zadužena za prijevoz članova, a druga za logistiku. Od 44 člana Udruge slijepih Našice, 15 osoba zadovoljava uvjete za potrebnu pomoć u sklopu ovog projekta. Budućnost rada udruge je u novim kadrovima – istaknuo je predsjednik Rolando Butković i pozvao na suradnju sve zainteresirane sugrađane, a udruge osoba s invaliditetom na još intenzivniju suradnju. Najavio je događanja kojim će udruga u ponedjeljak obilježiti Međunarodni dan bijelog štapa pa će tako u podne u središtu grada biti postavljen humanitarno-informativni štand s pomagalima slijepih osoba, informacijama o mogućnostima zapošljavanja i projektu “Videći pratitelj”. Između 15 i 16 sati bit će prezentiran rad sa psima vodičima u izvedbi Udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet “Silver” iz Zagreba.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit