Učiteljice 2.a i 2.b Ljiljana Kubaša i Marina Bukvić priključile su se projektu “Prijateljstvo bez granica”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na početku školske godine 2019./2020.,učiteljice iz Osnovne škole kralja Tomislava Ljiljana Kubaša i Marina Bukvić te njihovi razredi 2.a i 2.b, priključile su se projektu Prijateljstvo bez granica. Projekt se nalazi na platformi eTwining (Zajednica škola u Europi).U samom projektu, uz Hrvatsku sudjelovali su učenici iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Cilj projekta je ostvarivanje suradnje između različitih škola i njegovanje prijateljstva među učenicima kroz razmjenu čestitki i razglednica te uporabu informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Na samom početku, razredi su trebali pronaći partnersku školu te s njom ostvariti suradnju. Tako je 2. a razred pronašao školu iz Čazme, a 2.b školu iz Požege. Učenici 2.b, zajedno s učiteljicom Marinom, predstavili su se novim prijateljima iz Osnovne škole Julija Kempfa putem izrade osobne karte i pisanjem pisma. Zatim su si čestitali Božić slanjem čestitki. U završnoj fazi projekta, učenici su slali razglednice svoga grada koje su sami osmislili i napisali. Nakon uručenih razglednica, slijedila je i digitalna razglednica. U njoj su učenici predstavili svoj grad. Neposredno prije izrade, učenici su istraživali posebnosti našeg grada te je svaki učenik odabrao što je važno za naš grad. Posebno su istaknuli prirodne ljepote, znamenitosti, osobe i našu školu. Novi prijatelji iz Požege, kao i njihova učiteljica Marija, bili su oduševljeni našim gradom u nadi da će ga zajedno posjetiti. Tako su, zaista,ostvarena prijateljstva bez granica!

Više o svemu na  www.thinglink.com

 

izvor: OŠ kralja Tomislava

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit