Učinimo nevidljivo vidljivim

Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa Našice dobitnik je volonterske nagrade ,,Učinimo nevidljivo vidljivim” Volonterskog centra Osijek. Nagrada se dodjeljuje za najbolje primjere dobre prakse uključivanja volontera.
Članovi ovog kluba u prošlih 12 mjeseci organizirali su i proveli 44 aktivnosti, 68 radionica za djecu mlađih i starijih uzrasta (Prva pomoć, Prevencija trgovanja ljudima, Prevencija ovisnosti, Prevencija nasilja u školama, Sigurnost na internetu, Povijest Crvenog križa, Djelovanje u katastrofama), te skupili više od 3500 volonterskih sati. Bili su uključeni u gotovo sve aktivnosti GD-a Crvenog križa Našice i predstavljaju okosnicu volontera.
Jedna od zadaća kluba je uključiti što veći broj mladih u različite aktivnosti i programe kako bi im se omogućilo kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih znanja i vještina, međusobno povezivanje te pripremanje za ulazak u svijet odraslih.
Neke od istaknutih aktivnosti kluba su redovito sudjelovanje ekipa prve pomoći na Međužupanijskom natjecanju, sudjelovanje članova na Ljetnoj školi Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije i pokretanje programa ”Mišica Milica – tu si siguran”. Kao predstavnici Hrvatskog Crvenog križa sudjelovali su i na inozemnim kampovima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca YOUTH EXCHANGE (Njemačka) i 62. LANGENLOIS (Austrija), a pokretači su i jedni od organizatora aktivnosti obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti i turnira u odbojci.
Nagrada će danas biti svečano uručena povodom Međunarodnog dana volontera, u Muzeju Slavonije u Osijeku u 18 sati.

Tekst: Katarina Bosak

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest