Učenici OŠ Dore Pejačević sudjelovali u 1. kolu Croatian Makers lige

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U prvom kolu Croatian Makers lige, natjecanja u edukacijskoj robotici, sudjelovalo je više od 2.200 natjecatelja iz gotovo 480 natjecateljskih ekipa.  Učenici Osnovne škole Dore Pejačević koji su sudjelovali u natjecanju u ovom kolu su: Emma Benčić, Gita Bonić, Petra Mikičić, Dika Perlić, Stela Sokač, Jakov Barić i David Lulić, a mentorica je učiteljica Ana Pavlačić.

Tema za ovu školsku godinu je morski svijet. U ovom kolu sudionici su programirali robota da plovi prema lokaciji s koje će napraviti zaron u morsku dubinu. Kako bi to uspješno napravio, robot plovi između stijena te uočava prepreke (svjetionik i obližnje otoke). Kako bi uspješno riješili zadatak, sudionici su trebali isprogramirati robota da samostalno prati liniju, koristi RGB diode, reproducira melodiju, samostalno vozi koristeći svoje motore te pronalazi liniju.

 

izvor: OŠ Dore Pejačević Našice, foto: arhiva RN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit