Učenici OŠ Dore Pejačević kroz eTwinning projekt sudjelovali u online susretu s vršnjacima iz Portugala

Facebook
Twitter
Pinterest

Učenici 5.c i 5.d. razreda Osnovne škole Dore Pejačević i njihova učiteljica Alenka Taslak, ostvarili su online susret s učenicima iz Portugala i njihovom učiteljicom Manuelom Correia. Susret je realiziran u sklopu eTwinning projekta „Spotting“ koji potiče suradnju učenika različitih zemalja i razmjenu iskustva putem internetskih alata.
S portugalskim vršnjacima, podijelili su informacije o sebi, svojim hobijima i načinu provođenja slobodnog vremena te razmjenili neke fraze na portugalskom i hrvatskom jeziku.

Projekt se provodi ovu školsku godinu, a temelji se na istinitim vijestima o žirafi ženskog spola rođenoj 31. srpnja 2023. godine u zoološkom vrtu Brights u Tennesseju (SAD). Žirafa je posebna po tome što je cijela u jednoj boji, dakle rođena je bez pjegica.
U eTwinning projektu „Spotting“ žirafa se zove Kipkee, što znači „Jedinstvena“. Ona je uvijek „u oblacima“ i luta svijetom u potrazi za svojim pjegicama. Tijekom svoje potrage Kipkee upoznaje nove prijatelje i uči o drugim zemljama, različitim kulturama i jezicima, životinjama, staništima, okolišu, dakle o svemu što potiče znatiželju učenika.
U projekt su uključeni učenici iz Portugala, Finske, Turske, Japana i Hrvatske koji udružuju snage kako bi pomogli Kipkee da nauči što više o svijetu koji je okružuje. Virtualno se povezuju i surađuju kako bi Kipkee na svom putu mogla prikupiti što više pjegica. Na taj način razvijaju vještine 21. stoljeća i obrazuju se za digitalno građanstvo, razvijaju kompetencije poput suradnje, komunikacije, kreativnosti, kritičkog razmišljanja, digitalne pismenosti i etičkog ponašanja na mreži što im omogućuje odgovorno kretanje digitalnim okružjem i aktivno sudjelovanje u povezanom svijetu.

Redakcijski tekst
Foto:OŠ Dore Pejačević

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit