Učenici našičke srednje škole u sklopu Erasmus+ projekta boravili u Perugi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Učenici Srednje škole Isidora Kršnjavoga od 6. do 10. ožujka sudjelovali su na mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta ”Sailing the sea of time: European history as our (hi)story’‘. U pratnji profesorice Marine Međurečan i zamjenice koordinatorice projekta Mirjane Rajić boravili su u Perugi u Italiji. Tijekom kratkotrajne mobilnosti učenika pod nazivom ”From mythos to logos” učenici su predstavili svoj dosadašnji rad na projektu jer su od prošle mobilnosti, koja je održana u studenom u Volosu u Grčkoj, radili online u međunarodnim skupinama. Održan je velik broj online sastanaka na kojima je svaka zemlja predstavila društvenu igru koju su učenici osmislili, odnosno vlastite inačice igara, a partneri iz ostalih zemalja su pridonijeli svojim idejama i prijedlozima koristeći digitalni alat Padlet.

Tijekom ove mobilnosti učenici su u međunarodnim skupinama dovršavali svoje inačice i osmišljavali pojedine zadatke. Profesor Matjaž Pintarič, koordinator projekta iz Slovenije održao je radionicu o digitalnom alatu Tinkercad, potrebnom za izradu društvenih igara.
Učenici su upoznali grad Perugiu i njegovu okolicu, posjetili su Assis i baziliku svetog Franje Asiškog, nekoliko muzeja, među njima i Arheološki muzej te Nacionalnu galeriju u Perugi.

Učenici Srednja škole Isidora Kršnjavoga Našice Josip Mihalj, Robert Jurić, Matija Pajnić, Luka Pavlić i Toni Tomljanović u ovoj razmjeni stekli su nova znanja i iskustva koja će im dobro doći u budućim projektnim aktivnostima.

Redakcijski tekst/izvor:SŠIK/M.Rajić

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit