Ublažavanje siromaštva podjelom paketa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Hrvatski Crveni križ Gradsko Društvo Crvenog križa Našice partner je u projektu “Zajedno za društvo jednakih mogućnosti II“, čiji je nositelj HCK GDCK Osijek iz EU programa FEAD „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“.

U sklopu projekta organizirana je akcija prikupljanja prehrambenih namirnica “Jedan razred – jedan paket” koja je provedena u osnovnim i srednjim školama. U akciji su prikupljene namirnice za podjelu korisnicima koji žive ispod praga siromaštva.
Pravo na paket prehrambenih namirnica ostvarit će :
– osobe koje nemaju primanja niti jedne vrste
– osobe koje imaju primanja manja od granica praga siromaštva do 1.500 kn po članu kućanstva (ovaj poziv ne uključuje primatelje zajamčene minimalne naknade jer su paketi za njih planirani i osigurani, a datum podjele će biti objavljen). Crveni križ Našice moli korisnike koji ispunjavaju navedene kriterije da do srijede 9. lipnja dostave izvod iz banke za mjesec svibanj, rješenje o mirovini ili drugi valjani dokument koji sadržava informaciju o primanjima te valjanu osobnu iskaznicu radi utvrđivanja identiteta. Prilikom predaje dokumentacije bit će potrebno potpisati izjavu kojom osoba potvrđuje istinitost datih podataka. Dokumentaciju je potrebno dostaviti radi utvrđivanja liste za podjelu. Datum podjele će biti definiran poslije prikupljene dokumentacije.

Broj paketa je ograničen. Ukoliko na popisu bude veći broj osoba od broja paketa, paketi će se dijeliti prema sljedećim prioritetima:
1. Osobe bez primanja
2. Osobe s izrazito malim iznosom mirovine ( do 1.500 kn)
Ukoliko osobe nisu u mogućnosti same donijeti potrebne dokumente, za njih dokumente može donijeti osoba od povjerenja uz predočenje osobne iskaznice. Osobe koje su ostvarile pravo na paket bit će obaviještene pismeno. Za ostale informacije nazovite 031/613-275.

 

izvor: GD CK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit