U Zavičajnom muzeju Našice održan susret u spomen na legendarnog Našičanina, Nacu Ostera

Facebook
Twitter
Pinterest

Biranim riječima, punim poštovanja i ljubavi, sinoć (9.5.2019.) su u Zavičajnom muzeju Našice, na tematskom susretu u spomen na uglednog novinara, glumca i glazbenika Nacu Ostera, govorili njegovi dugogodišnji prijatelji, kolege i suradnici. O ovom iznimnom čovjeku, eruditu, filantropu, rođenom Našičaninu, izrečene su mnoge riječi hvale.

Naco Oster ostat će zapamćen kao svestrano obrazovan, markantan i profinjen intelektualac europskih duhovnih obzora, a nadasve kao humanist, filantrop i altruist visokih moralnih i etičkih standarda, rijetko omiljen i uzoran kolega i suradnik – istaknula je dr. sc. Anica Vlašić-Anić – koja je s Nacom Osterom suosnivačica zagrebačkog Kugla glumišta.

Duško Ljuština – umirovljeni ravnatelj Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh, među ostalim je rekao kako će Nacu uvijek pamtiti po njegovom vedrom duhu, punim pozitivne energije koja danas toliko nedostaje Hrvatskoj.

Zlatko Mehun – novinar i predstavnik Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a, podsjetio je da je Naco Oster bio vrhunski profesionalac, dobrovoljni ratni izvjestitelj s prvih crta bojišnica, odlikovan Spomenicom Domovinskog rata i Medaljama Bljesak i Oluja. Naco je bio novinar koji je i u teškim ratnim prilikama bio prije svega moralan čovjek. Drago Čavajda – dugogodišnji Nacin prijatelj, član našičkog VIS-a Pingvini, prvog našičkog rock-sastava koji je održao prvi javni rock-koncert, prisjetio se Nace kao samozatajnog skladatelja i glazbenika te neospornog šarmera i dobrog prijatelja.

Zrinka Turalija Kurtak – urednica Redakcije Vijesti iz kulture Informativnog programa HRT-a, koja je s Nacom Osterom radila 25 godina, svojim je emotivnim prisjećanjem na “dobrog duha redakcije” izmamila i pokoju suzu. Naco Oster bio je Ljubav i Dobrota – zaključila je. Moderatorica susreta, ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak, koja je prikazala fotografije i kraći pregled Nacinih izvješća, zahvalila je svima na ugodnoj večeri, a u ime obitelji Nace Ostera gostima i riječi zahvale uputio je gospodin Marijan Hranić.

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit