U Zagrebu danas započinje Festival Dora Pejačević

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Foto:Zagrebačka filharmonija

U  Muzeju grada Zagreba danas započinje Festival Dora Pejačević koji će trajati do nedjelja. Započet će otvorenjem izložbe “DORA – Zapis na brezovoj kori” i klavirskim koncertom. U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, večeras u 19,30 sati bit će održan svečani koncert pod nazivom „Dora Pejačević u društvu velikana”.
Sutra, drugi dan festivala, na Muzičkoj akademiji studenti muzikologije održat će koncert pod nazivom “Komornim stazama Dore Pejačević”, a u 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti–Kinu Metropolis, bit će premijera dugometražnog dokumentarnog filma Kyre Steckeweh i Tima van BeverenaDora – Bijeg u glazbu”.
U petak će u knjižnici Hrvatske akademija znanosti i umjetnosti biti održano predavanje „Dora Pejačević jučer i danas” na kojemu će gošća biti ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak i Nikola ml. barun Adamović Ćepinski, sin nećaka Dore Pejačević. S njima će razgovarati akademkinja Koraljka Kos. Navečer će u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski biti održan koncert Zagrebačke filharmonije, a na programu će biti djela Dore Pejačević.
Festival će biti nastavljen u subotu kada će u  Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski biti održana predstava i radionica za djecu „Da sam ja kontesa Dora”, a Dorina djela naći će se na repertoaru koncerta Simfonijskog orkestra u 19,30 sati.
Festival Dora Pejačević završit će u nedjelju koncertom pod nazivom “Krizanteme za Doru” koji će biti održan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Organizator Festivala je Zagrebačka filharmonija u suradnji s Muzejom grada Zagreba i Muzičkom akademijom.
Više o programu možete pročitati ovdje.

Redakcijski tekst

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit