U Vukojevcima pronađen stabilizator minobacačke mine

 

Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je kako je jučer u jutarnjim satima djelatnik tvrtke u krugu voćnjaka u Vukojevcima pronašao stabilizator minobacačke mine. Istog dana, u popodnevnim satima, prilikom izvođenja poljoprivrednih radova na polju, u blizini mjesta Novo Nevesinje, građanin je pronašao minobacačku granatu iz II. svjetskog rata. Na mjesta pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je preuzeo dio mine dok će granatu uništiti tijekom današnjeg dana. Iz policije podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Iz policije mole građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Iz izvješća doznajemo i kako je u protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći ozlijeđena je jedna osoba, a pet nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Našica i jedna na području Belog Manastira.

Dana 14. ožujka 2019. godine na području PU osječko-baranjske policijski službenici u prometu su zatekli dva vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20,15 sati u Osijeku kada su policijski službenici zaustavili 60-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,10 grama po kilogramu i to za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima. Vozač je uhićen, smješten u posebnu prostoriju, do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 46-godišnja hrvatska državljanka i 49-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo neisplata plaće. Kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Đakova, 46-godišnjakinja zajedno sa 49-godišnjakom, koji je po usmenom nalogu vodio poslove u tvrtki, u vremenu od svibnja do srpnja 2018. godine, dvjema djelatnicama nisu isplatili plaću u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 25-godišnja i 23-godišnja hrvatska državljanka počinile kazneno djelo krađe. Navedene su između 4. i 7. veljače iz regala u dnevnom boravku, nezaključane obiteljske kuće u Beketincima, ukrale više od petnaest tisuća kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 56-godišnjakinja počinila kazneno djelo krađe. U vremenskom periodu između 1. travnja 2018. godine i 10. veljače 2019. godine iz obiteljske kuće u Osijeku ukrala je veću količinu nakita pričinivši time štetu vlasnici u iznosu od više desetaka tisuća kuna.

Izvor: PU osječko-baranjska

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

05.02.2020.

12.02.2020.

19.02.2020.

26.02.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit