U vinogradima Feravina prigodno obilježen blagdan svetog Vinka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u vinogradima vinarije Feravino, koja posluje u okviru Osilovca d.o.o. Feričanci, obilježen blagdan sv. Vinka, zaštitinika vinograda i vinogradara. Unatoč specifičnim okolnostima i izazovima, uslijed aktualne pandemije, tradicija je ipak održana. Uz rezidbu prvih trsova, održan je i tradicionalni blagoslov za uspješnu novu vinogradarsku godinu. Kroz ovu višestoljetnu tradiciju pokazuje se neraskidiva povezanost čovjeka i vinograda, te se blagoslov, osim na vinovu lozu, odnosi i na vrijedne vinogradare.
Unatoč izazovnim okolnostima poslovanja, Feravino je u 2020. nastavilo s aktivnostima na rekonstrukciji starih nasada, a nastavak ulaganja očekuje se i u 2021. godini. Protekle godine tako je započeta i rekonstrukcija 18 ha starih i nerentabilnih nasada, a dodatno, kroz ovu godinu, na 35 hektara bit će završena konverzija vinograda te će Feravino na cjelokupnoj površini imati rentabilne nasade prilagođene suvremenoj proizvodnji. U skladu sa Strategijom razvoja i dugoročne održivosti Feravina, vizija tvrtke je postati moderna boutique vinarija s najboljim crnim vinima Slavonije, zbog čega će u novim nasadima prevladavati crni sortiment vođen glavnom sortom Frankovkom.
„Od važnijih aktivnosti koje smo započeli u 2020. godini dodao bih i aktivnosti na re-brandingu kompletne vinarije – s novim vizualnim identitetom krovnog brenda i proizvoda. Dio novosti bit će predstavljen već ove godine, a potpuno dovršetak cijelog procesa očekujemo kroz naredne tri godine. Cilj je na taj način ostvariti značajniji iskorak u proizvodnji premium segmenta. Preduvjete za postizanje tog cilja ostvarujemo i kroz realizaciju ulaganja. Tako je u protekle tri godine u vinariju uloženo preko 5 milijuna EUR. Samo prošle godine uložili smo 2 mil.eura, a tu se svakako ističu investicije u dva nova podruma za fermentaciju i odležavanje vina. Jedan je kapaciteta 570 000 litara inox posuda dok je drugi kapaciteta 147 000 litara velikih drvenih bačvi“, izjavio je predsjednik Uprave Osilovca d.o.o. Ivan Maričić.
Nastavljaju se i ulaganja u razvoj kontinentalnog turizma i Feričanaca kao destinacije. Projektima vrijednim 23 milijuna EUR koji će biti realizirani u narednom srednjoročnom razdoblju, a među kojima je planirana izgradnja vinskog hotela, rekonstrukcija vincilirske kuće na lokaciji Goveđa glava, kao i aktualni projekt izgradnje heritage hotela restauracijom kurije Mihalović u Feričancima, Feričanci će postati još poželjnija destinacija za uživanje u dobrim vinima, hrani i turističkim sadržajima.

Tekst: Feravino

Foto: Ledora

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit