U Valpovu održana početna konferencija projekta “Naše domaće”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U srijedu, 7. listopada 2020. godine, u Valpovu je održana početna konferencija projekta “Naše domaće”. Konferenciju je otvorio predsjednik LAG-a Karašica Josip Miletić koji je pohvalio suradnju LAG-ova s Osječko-baranjskom županijom te zahvalio županu Ivanu Anušiću što podržava ovaj projekt od same ideje do realizacije. Riječ je o međuteritorijalnom projektu suradnje LAG-ova financiranom iz tipa operacije 19.3.2. “Provedba aktivnosti projekata suradnje” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Cilj projekta je brendiranje domaćih lokalnih proizvoda u svrhu prepoznatljivosti te prepoznavanja regije kao tradicionalne gastro- turističke ponude. U projektu sudjeluju četiri LAG-a s područja Osječko-baranjske županije i to: LAG Karašica kao glavni partner te LAG-ovi Baranja, Vuka-Dunav i Strossmayer kao partneri. U projekt je, kao vanjski suradnik, uključena Osječko-baranjska županija koja je osigurala stručnu i tehničku pomoć u realizaciji i uz čiju će pomoć projekt biti održiv i nakon završetka njegove provedbe. Projektom je osmišljena i izrađena regionalna markica kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, posebno onih koji nastaju na OPG-ovima, koja će im pomoći u plasmanu i boljoj prepoznatljivosti na tržištu. Oznaka kvalitete naziva je “GOLDEN PANONIAN QUALITY” i moći će ju nositi proizvodi koji zadovolje unaprijed zadane kriterije kvalitete izrađene u suradnji s Prehrambeno tehnološkim fakultetom u Osijeku, a podijeljeni su u 6 skupina proizvoda i to: proizvodi od voća i povrća, tradicijske mesne prerađevine, med, sir, žestoka alkoholna pića (rakije i likeri) te začinsko bilje i eterična ulja. Projekt je vrijednosti 382.292,31 HRK što će se utrošiti na izradu vizualnog identiteta ili regionalnu markicu kvalitete, za promotivne aktivnosti i LAG vašare. Znak GOLDEN PANONIAN QUALITY biti će zaštićen kao jamstveni žig pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo kako bi se spriječile bilo kakve zlouporabe korištenja znaka koji će jamčiti porijeklo i kvalitetu proizvoda sa područja Osječko-baranjske županije. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

izvor: LAG Karašica

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit