U tvornici cementa NEXE d.d. spaljeno 2060 kg raznih droga

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U visokoj peći tvornici cementa tvrtke NEXE d.d. u Zoljanu danas je spaljeno 2060 kg raznih droga. Na temperaturi od 1450 stupnjeva Celzijusa spaljena je droga koju je hrvatska policija u suradnji s Carinskom upravom i ostalim institucijama zaplijenila u akcijama i kriminalističkim ispitivanjima do kraja 2020. godine. Da je završila na ulici, vrijednost danas uništene droge u preprodaji bi iznosila oko 102 milijuna kuna. Kako je napomenula Andrea Ledić, načelnica Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić”, danas je uništeno 10 kg heroina, 86 kg kokaina, 1836 kg marihuane i hašiša, 3,25 kg i 1566 komada MDMA i derivata , 33 kg amfetamina, 46 komada LSD-a, 0,30 kg novih droga, 152886 komada tvorničkih tableta i pripravaka te 1585 komada tvari zabranjenih u sportu, kao i 50,76 kg punila. Da je završila na ulici, vrijednost danas uništene droge u preprodaji bi iznosila oko 102 milijuna kuna, rekao je pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH Željko Petković, koji je istaknuo kako je u pogonu našičke cementare u posljednjih 12 godina uništeno više od 35 tona raznih vrsta droga i prekursora, čemu uvelike treba zahvaliti hrvatskoj policiji koja radi dobar posao i plijeni drogu i što je najvažnije, miče ju s ulice. Spaljivanju u pogonu tvornice cementa NEXE d.d. bio je nazočan i dopredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je istaknuo kako je hrvatska policija samo u ovoj godini podnijela 138 prijava za kaznena djela iz područja borbe protiv ilegalnog tržišta narkotika, pri čemu se vidi permanentna i vrlo učinkovita aktivnost policije. Da bi se zadržala ili eventualno povećala takva razina učinkovitosti, moraju se svi konstantno prilagođavati  i pratiti trendove, ne samo kod preprodavača već i kod onih koji drogu i proizvode. Današnjem, 18. po redu spaljivanju droge u tvornici cementa NEXE d.d. nazočni su bili i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik Policijske uprave Osječko – baranjske Ladislav Bece, Maja Jelena Čop, pomoćnica načelnice Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić”, Dražen Rastović, voditelj službe kriminaliteta droga Uprave kriminalističke policije, Ivica Bukvić načelnik Policijske postaje Našice, predsjednik Uprave NEXE d.d. Ivan Ergović te Josip Ergović i Velimir Vilović članovi Uprave NEXE d.d.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit