U središtu grada održan “Dan strukovnih zanimanja” i 19. Sajam vježbeničkih tvrtki

Facebook
Twitter
Pinterest

Srednja škola Isidora Kršnjavoga danas je u središtu grada održala prvi „Dan strukovnih zanimanja” koji je u ime gradonačelnika otvorio pročelnik Matija Brkić. Čestitao je na organizaciji i naglasio važnost strukovnih zanimanja kao pokretača gospodarstava.

Ravnatelj Željko Filjak pozdravio je učenike, profesore i sve posjetitelje te zahvalio Gradu na pomoći u organizaciji. Izrazio je zadovoljstvo organizacijom ovakvog događanja na kojem učenici strukovnih zanimanja mogu predstaviti dio svojih mogućnosti i vještina, a kako je rekao, bez strukovnih zanimanja nema niti napretka u društvu.

U sklopu programa održan je i tradicionalni 19. Sajam vježbeničkih tvrtki kojeg su pripremili učenici ekonomske škole. Učenici su predstavili 8 vježbeničkih tvrtki koje se bave uslužnim i proizvođačkim djelatnostima poput turističke agencije, pekarske radnje te izrade kreativnih proizvoda. Sve tvrtke osmišljene su u suradnji sa stvarnim tvrtkama partnerima s našičkog kraja, a posluju po principu stvarne tvrtke te su učenici za njih morali osmisliti cjelokupni poslovni plan.

Ostala zanimanja predstavljena su kroz rad sekcija Učeničke zadruge Isidora pa se na današnjem „Danu strukovnih zanimanja” predstavljaju bravari, automehaničari i instalateri kućnih instalacija, frizerke, kuhari, konobari, slastičari i mesari, soboslikari, tehničari za elektroniku i tehničari za računalstvo.

Voditeljice projekta „Dana strukovnih zanimanja” su profesorice Vesna Dudjak, Lidija Lovrić i Danijela Puhanić. Program otvorenja vodile su učenice Rea Kvak i Judita Batrac.

„Dan strukovnih zanimanja” posjetio je i gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je razgledao brojne učeničke štandove.

-Imao sam priliku i čast obići sve štandove i popričati sa srednjoškolcima koji su danas prezentirali svoje zanimanja. Ovo je bila i odlična promocija budućeg rada te na koji se način stječu vještine i znanja ciljano namijenjena osnovnoškolcima i njihovim mlađim kolegama. Za Grad Našice je u ovom trenutku važno istaknuti da je grad školstva, ali i grad obrtnika. Možemo slobodno reći i grad industrije s našom perjanicom Nexe d.d. Također bilježimo i rast obrtnika na našem području, prošle godine za 6%, ali sličnom dinamikom rast bilježimo i posljednje tri godine. Ovo je bila prilika i meni kao gradonačelniku poručiti našičkim maturantima da ovdje ima mogućnosti, a da su posebno tražena strukovna zanimanja. Učenici su za daljnje obrazovanje, otvaranje obrta i rad i stvarno je bilo lijepo čuti taj entuzijazam i njihov optimizam. – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba i svima poželio sreću u budućem životu.

Tekst i foto: K.Matasić/N.Pavlus 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit