U Slovačkom centru za kulturu Našice obnovljen Memorandum o suradnji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Uvod u gostovanje izložbe postavljene u Slovačkom centru za kulturu Našice „Značajni Hrvati u Slovačkoj” obilježen je obnavljanjem Memoranduma o suradnji između Slovačkog nacionalnog muzeja – Muzeja hrvatske kulture u Slovačkoj te Slovačkog centra za kulturu Našice za razdoblje 2022. – 2028. Sporazum su 11. lipnja u prisutnosti veleposlanika Republike Slovačke u Hrvatskoj Petra Suska, zastupnika za češku i slovačku nacionalnu manjinu u Hrvatskom saboru Vladimira Bileka, ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH Alena Tahirija, predsjednika Saveza Slovaka Mirka Vavre te kustosice Slovačkog centra za kulturu Našice Tatjane Seničanin potpisali ravnatelj Muzeja hrvatske kulture u Slovačkoj Andrej Solar i ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice Sandra Kralj Vukšić. Ovim činom stvorene su i formalne pretpostavke za nastavak suradnje, koja traje od 2016. godine, kada je u Bratislavi prvi puta potpisan ovakav memorandum.

Tomislava Justić/izvor:Slovački centar za kulturu Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit