U školama obilježen Dan ružičastih majica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Prema odluci Hrvatskog sabora, posljednja srijeda u veljači obilježava se kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dan ružičastih majica. Obilježavanje Dana ružičastih majica je započelo u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu, a njegova je ružičasta majica simbolizirala potporu teško bolesnoj majci. Povodom Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja održana su predavanja u školama, a učenici su danas na nastavi bili u ružičastim majicama.

U OŠ Dore Pejačević Područnoj školi u Vukojevcima danas je održana radionica u sklopu projekta ,,Želim život bez nasilja“. Budući da su djeca i mladi najvitalniji dio društva, tim se projektom nastoji podići svijest o problemu vršnjačkog nasilja koji može imati teške posljedice u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece. Osim radionice, učenici su dobili ružičaste majice na dar. Organizatori  su bili Gradski savjet mladih Grada Našica, Županijski savjet mladih Osječko-baranjske županije i Odjel za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske.

 

redakcijsko izvješće, foto: OŠ Dore Pejačević, OŠ kralja Tomislava, Gradski savjet mladih Grada Našica

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit