U RH, u 24 sata, 7 novozaraženih, 3 umrlih i 498 oporavljenih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na početku današnje tiskovne konferencije Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da su u Hrvatskoj, u posljednja 24 sata, preminule 3 osobe, a zabilježeno je 7 novozaraženih osoba. Dosad je testirano 30.913 osoba, od čega 700 novih. Hospitaliziranih je 316, što znači 9 manje nego jučer. Na respiratoru je 21 bolesnik što znači da nema novih osoba na respiratoru. Oporavljenih i otpuštenih iz zdravstvenih ustanova je 498, što je 13 više u odnosu na jučer. I kod kuće je 536 oporavljenih, a to je 39 više u odnosu na jučer. Dakle, ukupan broj oporavljenih je 1.034. – Trenutačni uspjeh nije slučajan on je rezultat zajedničkog promišljanja i discipline, stoga smo mišljenja da nije potrebno mijenjati recept koji daje dobre rezultate. Poštujmo potrebu fizičkog razmaka, održavajmo pitanje higijene i dezinfekcije prostora – poručio je ministar Beroš.

Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak prokomentirao je rad trgovina od ponedjeljka. Rekao je da sad, kad imamo dobru situaciju, odlučilo se popustiti, jedna od prvih mjera je bila da treba omogućiti ljudima da se nakon radnog vremena mogu normalno opskrbiti. Tako je jedna od prvih mjera bilo i produženje radnog vremena trgovina. Sada će trgovine raditi od 7 do 21 sat. Odlučeno je da to bude u dvije smjene, a da se izbjegne križanje ljudi, pauza bi bila od 14 do 15 sati. Što se tiče epidemiološke situacije – prokomentirao je Capak – iako nema znanstvenih studija da će se broj oboljelih smanjivati zbog toplog vremena, epidemiološki gledano sve kapljične infekcije se za vrijeme toplog vremena smanjuju – rekao je dodavši da se računa da će toplo vrijeme pomoći.
Na pitanje tko će nadzirati ljude u autobusima, načelnik Stožera Davor Božinović odgovorio je da je to zadaća prijevozničkih tvrtki, sli smatra da je visoka vjerojatnost da će i putnici voditi računa o situaciji i mjerama.

redakcijsko izvješće, foto: arhiva

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit