U RH danas predsjednički izbori

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U 7  sati u Hrvatskoj su otvorena birališta, a birači – na ovim 7. predsjedničkim izborima od neovisnosti – biraju predsjednika  između 11 kandidata. Otvoreno je ukupno 6.533 biračkih mjesta. Predsjednik države bira se većinom glasova svih izašlih birača – 50 posto plus jedan glas, a ako nitko od njih 11 ne dobije takvu većinu, ide se u drugi izborni krug za dva tjedna. U taj krug ide dvoje kandidata koje u prvom dobije najviše glasova. Na snazi je izborna šutnja koja traje do 19 sati – odnosno do zatvaranja birališta. Zabranjena je svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena rezultata, kao i prethodnih, neslužbenih rezultata izbora. Zabrana vrijedi i za objavljivanje fotografija, izjava i intervjua predsjedničkih kandidata. Državno izborno povjerenstvo pozvalo je kandidate, njihove predlagatelje te druge fizičke i pravne osobe, medije i medijske nakladnike da poštuju šutnju. Kandidate i njihove predlagatelje poziva da ne postavljaju nove plakate ili letke, ne zovu građane da im daju glas, da im ne telefoniraju, ne šalju SMS-ove ili e-mailove. DIP ih poziva da šutnju poštuju i na društvenim mrežama, da ne postavljaju nove promidžbene sadržaje poput statusa, video clipova, slika ili komentara.

redakcijsko izvješće

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit