U RH 9 novozaraženih, 6 preminulih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je održao redovitu tiskovnu konferenciju. Ministar Vili Beroš izvijestio je da je šest novih osoba umrlo u Hrvatskoj uslijed zaraze koronavirusom, a u posljednja 24 sata zaraza je potvrđena kod devet novih osoba. Ukupno je sada zaraženo 2.085 osoba. Tri umrle osobe bile su na respiratoru. Prosječna dob umrlih je 79,2 godina, muških je 45 posto, a ženskih 55 posto. Testirano je ukupno 36.917 osoba, među kojima njih 696 u protekla 24 sata, a postotak pozitivnih je 5,65 posto. Hospitalizirano je 248 osoba, 13 manje u odnosu na jučer, a oporavljenih je 588, što je 29 više nego jučer. Oporavljenih kod kuće je 833. Od početka epidemije, u Hrvatskoj je ukupno izliječena 1.421 osoba. Na upit o letovima iz Hrvatske, ministar Božinović kazao je da se na razini EU-a razgovara o situaciji vezanoj za prijelaz granica. To se odnosi i na granice prema trećim državama. U sljedećim danima bi Europska komisija trebala izaći s promišljanjima kako se vratiti u normalu, kako bi se taj proces odvijao kroz neke faze. To ovisi o nacionalnim odlukama. U ovom trenutku su podignute granice unutar Šengena, cijeli taj posao sve više postaje dio koherentnih napora na razini EU. Ako država donese odluku, to ne znači puno ako nema slične politike u drugoj članici – poručio je načelnik Stožera Božinović. Prokomentirao je da je avioprijevoz jedna od najvećih žrtava, smanjio se broj linija i svi koji održavaju linije su usmjereni na povrat vlastitih državljana. Na kraju tiskovne, načelnik Božinović svim hrvatskim braniteljima i građania čestitao je 25. godišnjicu veličanstvene akcije “Bljesak”.

redakcijsko izvješće

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit