U RH 60 novooboljelih, ukupno dosad 1.282 osobe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je kako u Hrvatskoj, u protekla 24 sata, bilježimo 60 novih osoba koje su pozitivne na koronavirus. Ukupno su u našoj zemlji sada 1.282 osobe zaražene koronavirusom. Imamo 352 hospitaliziranih, od kojih 35 na respiratoru, a izliječenih je dosad 167. Još su dva bolesnika preminula, što je dosad 18 preminulih osoba. Ravnateljica Infektivne klinike Alemka Markotić rekla je da mlađa osoba 1974. godište koja je preminula, nije imala ranije teže bolesti. Upozorila je da ima dovoljan postotak izuzetaka da se i kod mlađih dogodi teže obolijevanje. Tko god može neka ostane kod kuće – poručila je je – bolje da ostanete kod kuće nego na Zaraznoj. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da se na današnji dan uvijek obilježava Dan zdravlja nekom drugom temom, a ove godine je Dan posvećen medicinskim sestrama, tehničarima i babicama kojima je čestitao na požrtvovnosti. Podsjetio je da je u Hrvatskoj 80 medicinskih sestara i tehničara zaraženo koronavirusom. Načelnik Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinvić istaknuo je kako je trenutno važećih e-propusnica više od 630 tisuća. Što se tiče odbijenih, među njima su 394 osobe kojima je određena karantena i 28 osoba koje su pozitivne na koronavirus. Najavio je da je spremna odluka o otvaranju tržnica za hrvatske poljoprivredne proizvođače uz strogo pridržavanje propisanih mjera. Upozorio je da svako pretjerano opuštanje, posebno nepoštivanje mjera donosi rizik da broj novozaraženih počne jače rasti. Potvrdio je da u krugu koji žive grad i više općina neće biti policijskih kontrola.

redakcijsko izvješće, foto: Ministarstvo zdravstva 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit