U protekla 24 sata provala u obiteljsku kuću, prometne nesreće, pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je sedam kaznenih djela od kojih izdvajamo jedno kazneno djelo teška krađa.

PROVALIO U OBITELJSKU KUĆU
Jučer je  u Osijeku nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 63-godišnjeg hrvatskog državljanina te iz kuće ukrao razni nakit i novac.
Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 35 000 kuna.
PRONALAZAK MINSKO-EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA
Jučer  oko 10,10 sati, u Osijeku 74-godišnji hrvatski državljanin prilikom rada u dvorištu obiteljske kuće pronašao je automatsko oružje tipa „Thomson“ sa pet pripadajućih okvira i ručnu bombu M-50.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske automatsko oružje s pripadajućim okvirima i ručnu bombu je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo.
Istoga dana oko 12,40 sati, u Čokadincima, 67-godišnja hrvatska državljanka prilikom rada u vrtu iskopala je 70 komada streljiva call. 7,9 mm i 250 komada streljiva call. 7,6x39mm.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske streljivo je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo.
Danas, 25. listopada, u 2,45 sati, u Osijeku djelatnik tvrtke 56-godišnji hrvatski državljanin prilikom ispiranja repe pronašao je topnički projektil call. 80 mm.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske topnički projekt je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo.

Iz policije podsjećaju  građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.
Stoga pozivaju sve koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Takva sredstva ne treba donositi u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste policiju  pozivom na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Nadležni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede i dvije osobe su zadobile lake tjelesne ozljede. Preostale dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.
Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i jedna na području Belog Manastira.

Izvor: PU osječko baranjska

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit