U protekla 24 sata požari, prometne nesreće i alkoholizirani vozači

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

IZGORIO KROV
Jučer, u jutarnjim satima, u Donjem Miholjcu, došlo je do požara u pekarnici, vlasništvo 39-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Miholjac, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid mjesta događaja obavili su policijski službenici Policijske postaje Donji Miholjac u suradnji s inspektorom zaštite od požara. Utvrđeno je da je uzrok požara kratki spoj u krovnom prostor kojom prilikom je krov izgorio u potpunosti. Vlasniku je nastala materijalna šteta u iznosu oko 200.000,00 kuna.

PRONAĐENA KRADLJIVICA
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 41-godišnjakinja počinila kazneno djelo „Krađa“.
U vremenu od 20. do 22. travnja, u Osijeku, 41-godišnjakinja je iz trgovačkih radnji u Osijeku ukrala alkoholna pića i parfem, čime su pravne osobe oštećene za oko 1.000,00 kuna.

POLICIJA PRONAŠLA PROVALNIKA
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovna sumnja da je 30-godišnjak počinio kazneno djelo „Teška krađa“ u pokušaju.
U subotu, 16. srpnja, u noćnim satima u Đakovu, 30-godišnjak je provalio u salon za ljepotu, preturao stvari te se udaljio.

PRONAĐEN KRADLJIVAC NOVCA IZ OBITELJSKE KUĆE
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 37-godišnjak ukrao novac i nakit 87-godišnjakinje u Ernestinovu.

POŽAR U KOPAČKOM RITU – NADOPUNA DOGAĐAJA
Jučer 21. srpnja, na području parka prirode Kopački rit između Kopačeva i Osijeka, na predjelu Lanište, obavljen je očevid mjesta događaja od strane policijskih službenika očevidne ekipe Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara. Utvrđeno je da je uzrok požara odbacivanje gorive tvari.

UPRAVLJAO AUTOMOBILOM S 1,72 PROMILA ALKOHOLA
Jučer, na području Policijske uprave osječko-baranjske policijski službenici su u nadzoru prometa evidentirali dva vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,15 sati u Čepinu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 54-godišnjak iz Čepina. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,72 promila alkohola.
Za počinjen prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U 20,50 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 46-godišnjak iz Belog Manastira. Vozač se odbio alkotestirati te mu je određeno smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće gdje je u jednoj jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena, a jedna lako tjelesno ozlijeđena. U dvije prometne nesreće je nastala materijalna šteta. Na području Belog Manastira dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Osijeka i Donjeg Miholjca po jedna. U 23,15 sati, na državnoj cesti broj 34 između mjesta Donji Miholjac i Sveti Đurađ, dogodila se prometna nesreća. Vozač 34-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozlijede, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,42 promila. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17.500,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativnih prekršajnih bodova.

 

Izvor:PU osječko baranjska

Foto:ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit