U protekla 24 sata na području županije 49 novopozitivnih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

49 osoba pozitivno, 4 preminule  

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja  24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 268 uzoraka od kojih je 49 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 26 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše (21) ih  je s područja grada Osijeka,  sedam je s područja Belog Manastira, četiri s područja Našica, po dvije osobe su s područja Čepina, Donjeg Miholjca, Petlovca, Popovca i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belišća, Bizovca, Darde, Đakova, Jagodnjaka, Marijanaca i Petrijevaca. Na bolničkom liječenju nalaze se 132 osobe koja su oboljele od COVID-19, i to 107 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 33 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata s tim oboljenjem. Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 54 do 82 godine.

Policija bilježi kršenja samoizolacije

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.377 osoba. Policijski službenici proveli su 23 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili tri kršenja. Naime, jučer su na MCGP Erdut kao izlazni putnici pristupila tri državljana Srbije, za koje je utvrđeno da su dva dana ranije ušli u Hrvatsku i prijavili tranzit, što su prekršili, kao i potom automatski određenu sigurnosnu mjeru samoizolacije. Zbog počinjenog prekršaja prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručeni su im prekršajni nalozi na iznos od 8.000,00 kuna i 500,00 kuna troškova postupka, što su podmirili i napustili Hrvatsku.

Policijski službenici obavili su i 137 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Izvor: OBŽ

Foto: ilustracija

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit