U prostorijama Lisinskog sutra sastanak o ponovnom pokretanju amaterskog kazališta

Facebook
Twitter
Pinterest

Iz HKD-a Lisinski Našice potekla je inicijativa za ponovnim pokretanjem kazališne sekcije koja je nekada bila jedna od sekcija ovog kulturno umjetničkog društva

Nakon završetka I. svjetskog rata u Lisinskom osnivaju kazališnu družinu koju su uspješno vodili članovi Društva Jelica Kuzmić, Zvonimir Fribec, Vilko Mermelstein, Julija Sajčić i mnogi drugi. Na repertoaru ovog kazališta bile su predstave kao što su “Čarlijeva tetka”, “Zla žena”, “Kir Janja”, “Protekcija”, “Inoča”, “Gospođa ministarka”, “Ženidba na silu”, i “Dva tuceta crvenih ruža”, koje su u ono vrijeme postigle velik uspjeh kod gledatelja u Našicama, ali i na redovnim gostovanjima u Đurđenovcu, Donjem Miholjcu, Đakovu i drugim mjestima. Rad amaterskog kazališta nastavljen je do početka II. svjetskog rata kada je prekinut. Završetkom rata, 1945. godine, ponovno je oživljen rad kazališne sekcije koju je vodio Andrija Vukmir.  To je trajalo do 1953. godine, kada se dramska sekcija izdvaja iz Lisinskog  i prerasta u Amatersko kazalište.

Iz Lisinskog pozivaju sve koji se žele uključiti u rad amaterskog kazališta da se odazovu sastanku koji će biti održan sutra (19.siječnja 2022.) u 19 sati u prostorijama HKD-a Lisinski, u Ulici kralja Tomislava 73 (kod kružnog toka).

 

Tomislava Justić

Foto: HKD Lisinski

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit