U Podgoraču konstituirana vijeća srpske i romske nacionalne manjine

Facebook
Twitter
Pinterest

U Podgoraču je danas održana konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine. Za predsjednicu je izabrana Nataša Krković:

Jako mi je drago što me moj narod izabrao kao predsjednicu nacionalnih manjina i uz rame mi je obećao biti Rade Beara, koji je do sada bio dugogodišnji predsjednik. Vjerujem da će to sve biti u redu- kazala je Krković.

Njen zamjenik bit će dosadašnji predsjednik Radovan Beara:

Zahvaljujem na dosadašnjem radu svima koji su me podržavali,  pozdravljam načelnika koji je dao punu podršku Nacionalnom vijeću u svim pitanjima koja se odnose na život i rad našeg  sela i svih pripadnika naše nacionalne manjine na području općine-.

Na sjednici je bio nazočan i načelnik Općine Podgorač Goran Đanić:

Meni je drago da je po peti put konstituirano Vijeće iz redova srpske nacionalne manjine. Mogu reći da sam do sada imao odličnu suradnju s dosadašnjim predsjednikom Radovanom Bearom.  Novoizabrana predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Podgorač je Nataša Krković. Nadam se da ćemo  još bolje surađivati. Tu je jedna mladost, ali  bit će nam i dobra poveznica kao što  je do sada bio gospodin Beara. On je bio vijećnik u  Županijskom vijeću srpske nacionalne manjine, a bit će i u ovom sazivu, tako da će to biti jedna dobra suradnja nove predsjednice Nataše Krković i bivšeg predsjednika – kazao je Đanić. Radovan Beara na današnjoj konstituirajućoj sjednici izabran je za dopredsjednika Vijeća.

Konstituirajuću sjednicu održali su i članovi Vijeća romske nacionalne manjine. Za predsjednika je izabran Davor Udurović, a njegova zamjenica bit će Josipa Lončar.

Zahvalio bih se što su me izabrali kao predsjednika Vijeća i želio bih da dobro surađujemo s našim načelnikom Goranom Granićem. Zahvaljujem se našoj romskoj zajednici. Želio bih da dobro surađujemo – kazao je Udurović.

Načelnik Goran Đanić rekao je kako mu je drago što je konstituirano Vijeće romske nacionalne manjine:

Nadam se da ćemo svi zajedno surađivati na boljitku naše općine. Vidimo da je romska populacija u porastu na području općine Podgorač i naravno da je bitno s kime pregovarati, s kime razgovarati   o poboljšanju uvjeta života u našoj općini. Naravno, to je važno  i za probleme koji postoje i  koje trebamo zajednički rješavati. Naravno, ovdje uvijek imamo i poveznicu s višim razinama – rekao je Đanić i dodato da će se konzultirati sa Županijskom vijećem romske nacionalne manjine, ali naravno i sa saborskim zastupnikom koji sudjeluje u radu Vlade RH.

Đanić je čestitao predstavnicima srpske i romske nacionalne manjine na izboru:
Ja moram reći da  je kod nas  bogatstvo raditi s nacionalnim manjinama, što znači razvoj kulture, razvoj svega onoga što je jedno bogatstvo nacionalnih manjina. Ja osobno smatram da je dobro da se organiziraju nacionalne manjine iz tog razloga da vidimo na koji način se može financijski i na bilo koji način pomoći radu kroz ovo vijeće, ali i kroz više institucije. Vidimo da su u Republici Hrvatskoj, u županiji Osječko baranjskoj, nacionalne manjine  u vlasti i bit će nam drago da se otvore neke pozicije za nacionalne manjine kroz socijalne programe,  programe za zapošljavanja, stambeno zbrinjavanje,  prekvalifikacije, školovanje – kazao je Đanić, dodavši kako toga ima, ali nije dovoljno te kako će Općina Podgorač sve aktivnosti u tom smjeru podržati.

 

Radio Našice/TJ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit