U Podgoraču i Osijeku natjecateljsko-edukativnim programom započele Plazma Sportske igre mladih

Facebook
Twitter
Pinterest

Plazma Sportske igre mladih 28. sezonu započele su sportsko-edukativnim programom „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet“ u sklopu kampanje o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju u Podgoraču i Osijeku. Kao najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, čiji je cilj promicanje zdravih životnih navika kroz druženje i sport, Plazma Sportske igre mladih prepoznale su mogućnost za kroz svoju platformu doprinesu održivom razvoju te među djecom, mladima i zajednicama diljem Hrvatske promoviraju i rade na unaprjeđenju održivih praksi u zaštiti našeg okoliša.

-„Zero Waste kampanjom započeli smo novu sezonu Igara, a kako uz promociju sporta i sportskog načina života među našim sudionicima implementiramo i pozitivan utjecaj na nove životne navike, edukaciju ćemo provoditi tijekom cijele sezone na svim našim natjecanjima na kojima će ove godine sudjelovati više od 110.000 djece i mladih.“ Istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih. Zero Waste jedinstven je projekt koji mlade na kreativan način educira kroz igru i sport, a radnje koje su kroz to provedene djeca lakše i prirodnije usvajaju i prakticiraju u svakodnevnom životu. Kroz edukativnu pitalicu mlade se potiče da sami, logičkim zaključcima nalaze uzroke i rješenje problema održivog razvoja, dok je drugi dio – sportski, posvećen praktičnom dijelu razvrstavanja otpada na SIM poligonu.

Podgorač kao izvrstan domaćin dočekao je Zero Waste s najveselijom navijačkom atmosferom u Osnovnoj školi Hinka Juhna, a mlade igrače su podržali načelnik općine Goran Đanić i ravnateljica škole Zdenka Vukomanović. Djecu je najviše razveselio zeleni SIM poligon, a ekipe Hinkovci u sastavu Petar Herceg, Andreas Ivančić, Tihana Pelin i Lara Retić, i Tigrovi u sastavu Ema Tavić, Tena Majačić, Adriano Orban i Leo Kezerle, najspretnije su bile u razvrstavanju otpada.

U Osijeku u OŠ Antuna Mihanovića djecu su podržali Alen Nađsombat, predsjednik Zajednice osječkog sporta, Danijel Slobođanac, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za društvene znanosti grada Osijeka i ravnatelj škole Josip Mandurić. -„Drago mi je da su Plazma Sportske igre mladih u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića s obzirom da se ovaj program o očuvanju okoliša uklapa u dio projekta koji mi provodimo u okviru projekta eko škole. Naša škola je međunarodna eko škola prve generacije od 2001. godine i u tom programu redovito brinemo o okolišu i educiramo djecu o tome o tome da svi trebamo brinuti o zajednici kojoj živimo i doprinositi da sve što radimo nam bude kvalitetnije i bolje.“ rekao nam je ravnatelj škole Josip Mandurić. Djeca u OŠ Antuna Mihanovića – međunarodnoj eko školi, pokazali su izvrsno znanje o održivom razvoju, a na poligonu najspretniji su bili Iva Kovačević, Borna Siber, Šimun Misir i Ruža Kiš.

Kreativnost i inovativnost kampanje Plazma Sportskih igara mladih prepoznala je i Hrvatska udruga za odnose s javnošću te ju je nagradila srebrnim Grand Prixom u kategoriji Ustanove, udruge i organizacije, što je ujedno bila i najviša dodijeljena nagrada u toj kategoriji. Tijekom siječnja Igre će posjetiti sve županije u Hrvatskoj, a održat će se ukupno 30 „Zero Waste“ evenata. Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, rukometni turnir, Kinder Joy turnir u uličnoj košarci, turniru u odbojci i odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: sportskeigremladih.com/hr.

 

foto: Karlo Šutalo

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit