U Pleternici započela devetnica Gospi od Suza

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Pleternici je jučer započela devetnica Gospi od Suza. Misno slavlje svakoga dana započinje u 19 sati, a ovogodišnju devetnicu predvodi fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije. Svake večeri prije mise moli se krunica, a nakon mise je klanjanje pred Presvetim. U srijedu, 31. kolovoza na sam blagdan Gospe od Suza, središnje euharistijsko slavlje predvodit će požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Ova devetnica traje od 1955. godine kada ju je u Pleternici pokrenuo vlč. Ljudevit Petrak kao podsjetnik na događaj u Siracusi na Siciliji 1953. godine,  kada je  kip Gospe četiri dana plakao ljudskim suzama.  Pedeset godina kasnije, 2005. godine,  Pleternica je proglašena Svetištem Gospe od Suza.

Tomislava Justić
Foto:Sanja Pok

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit