U petak započinje trodnevna manifestacija Našička viteška priča

Facebook
Twitter
Pinterest

U petak započinju sadržaji  Našičke viteške priče koja će ove godine trajati tri dana.

Tim povodom kod crkvice sv. Martina u Martinu danas je održana konferencija za medije na kojoj su najavljeni sadržaji ovogodišnje manifestacije. Program su predstavili gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba i direktorica Turističke zajednice Grada Ines Resler.
Kako je rekao gradonačelnik, Našice ove godine slave 795. rođendan, pa je, kao i do sada, kroz ovu manifestaciju želja prikazati povijest, tradiciju i kulturu grada od njegovog prvog spomena 1229. godine, odnosno iz vremena iz kojega datira i priča vezana uz vitezove templare.

Manifestacija će započeti u petak u 14 sati okruglim stolom „Baština viteških redova u Hrvatskoj“ koji će biti održan u Dvorcu Pejačević.

U subotu će program kod crkvice sv. Martina započeti u 13 sati. Uz prikaz srednjovjekovnog života i bitke, te radionica za djecu, bit će održan i vatreni show, a sve će završiti u večernjim satima koncertom Ane Rucner.

U nedjelju, posljednjeg dana manifestacije, program će biti prilagođen djeci za koju će od 10 do 15 sati biti organizirane razne radionice, igraonice te potraga za templarskim blagom.

Sva događanja pratit će i bogata eno i gastro ponuda koja će bit autentična, a to znači da će u ponudi biti isključivo jela i pića koja su se konzumirala u srednjem vijeku. I ove godine manifestacija će ponuditi povratak u srednjovjekovlje i prikazati bogatu baštinu našičkog kraja koji je poseban upravo po ostavštini templara.

Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit