U padu s 10 metara zadobio teške tjelesne ozlijede

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Policijska uprava osječko-baranjska u dnevnom izvješću izvijestila je:

PROVALNIK UKRAO NOVAC I NAKIT
U Čepinu je jučer tijekom dana nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću 58-godišnjakinje te ukrao nakit i veći novčani iznos čime ju je oštetio za oko 32.000,00 kuna.
KAKO SE ZAŠTITITI:
– Noću zaključavajte ulazna vrata zgrade, stana ili kuće i kad ste unutra. Sjetite se zatvoriti prozore ili balkonska vrata.
– Pazite što objavljujete na društvenim mrežama.
– Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji omogućavaju lakše penjanje (ljestve ili sanduci).
– Na ulazna vrata postavite sigurnosne lančiće, širokokutnu špijunku i interfonski uređaj.
– Lako dostupne podrumske i garažne prozore osigurajte roletama s postavljenim posebnim osiguračima ili željeznim rešetkama. Upamtite: ni najbolje brave nisu učinkovite ako ih ne zaključavamo.
– Ključ stana ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili na drugom lako dostupnom mjestu.
– Nagomilana pošta u sandučiću i stalno spuštene roletne upozorit će zlonamjernika da ste odsutni. Dogovorite s osobom kojoj vjerujete da redovito prazni Vaš poštanski sandučić.
– Adresu na kojoj boravite i broj telefona na koji Vas se može dobiti kada ste na putu ili na dulje vrijeme odsutni te ključ od stana ostavite osobi od povjerenja.
Zamolite susjede da Vam pripaze na stan ili kuću.
– Vrijedne predmete ne ostavljajte i ne držite ih u neposrednoj blizini prozora i vrata.
– Veće količine novca i dragocjenosti ne držite u posudama na kuhinjskim policama, pod madracem ili među rubljem u garderobnim ormarima.
Imajte na umu – provalnicima su ta mjesta dobro poznata.
– Na ulaznim vratima ne ostavljajte obavijest gdje ste i kada se vraćate, ako putujete, ne ostavljajte takvu poruku na telefonskoj sekretarici.
– Kod nenajavljenih posjeta ne otvarajte ulazna vrata dok ne provjerite o kome se radi i što želi. Pokušajte provjeriti i saznati što hoće.
Ako se osobe predstavljaju kao zaposlenici „HEP-a, Vodovoda, Pošte“ ili pak dimnjačari i druge službene osobe, neka predoče odgovarajuću iskaznicu.
– Neznanci koji obilaze zgrade i kuće mogu biti provalnici koji provjeravaju u kojim stanovima nema stanara, proučavaju dnevni ritam i navike stanara, pa pokušajte zapamtiti njihov izgled i registracijsku oznaku njihova vozila.

POLICIJSKI SLUŽBENICI PRONAŠLI DROGU
Na području Osijeka jučer u noćnim satima Policijski službenici II. policijske postaje Osijek zatekli su 42-godišnjeg državljanina Republike Srbije s oko 9 grama amfetamina, marihuanom i više komada tableta droge ecstasy. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 42-godišnjak u četvrtak dao na konzumiranje marihuanu 20-godišnjakinji i 21-godišnjakinji.

IZ STAMBENE ZGRADE UKRAO BICIKL
Tijekom noći s 7. na 8. srpnja u Osijeku iz stubišta stambene zgrade nepoznati počinitelj ukrao je nezaključan bicikl čime je 48-godišnju vlasnicu oštetio za oko 3.500,00 kuna.

U PADU S 10 METARA ZADOBIO TEŠKE TJELESNE OZLIJEDE
U Osijeku je jučer u dopodnevnim satima 60-godišnji djelatnik tvrtke prilikom popravka stropa sportske dvorane pao sa skele s visine od 10 metara. Izvršenim očevidom u suradnji s inspektorom zaštite na radu utvrđeno je da aluminijska skela koja je 60-godišnjaku služila za rad nije sastavljena niti osigurana na propisan način te se skela srušila u vrijeme dok se na njoj na najgornjoj etaži na visini od 10 metara nalazio 60-godišnji radnik. U događaju je 60-godišnjak zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život te je zadržan u bolnici na daljnjem liječenju.

TIJEKOM 24 SATA EVIDENTIRANO 6 PROMETNIH NESREĆA
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je u jednoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. U pet prometnih nesreća nastala je materijalna šteta. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, Belog Manastira dvije i jedna se dogodila na području Đakova.

 

izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit