U Osijeku se održava 2. Državna smotra Biosigurnost i biozaštita

Facebook
Twitter
Pinterest

Osnovna škola Vijenac iz Osijeka domaćin je 2. Državne smotre Biosigurnost i biozaštita koja se u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Hrvatskog društva za biosigurnost i biozaštitu i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo održava 11. i 12. svibnja 2022. godine u Osijeku. Svečano otvaranje smotre bilo je 11. svibnja 2022. godine u Domu Hrvatske vojske „Brigadir Ivan Rebrina“ u Osijeku, a sudionike je pozdravio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

Prije Državne smotre održane su smotre Biosigurnosti i biozaštite na međužupanijskoj razini na kojima su sudjelovali učenici 144 osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a na poziv Državnog povjerenstva na Državnoj smotri sudjeluje 15 timova učenika sa svojim mentorima. Učenici svoje istraživačke radove izlažu u tri kategorije, i to 5. i 6. razred, 7. i 8. razred te učenici srednjih škola. Riječ je o malim znanstvenim posterima na teme poput Hrana i voda – kako ih učiniti sigurnima? Kako spriječiti i liječiti zarazne bolesti? Vlastiti dom kao izvor zaraze, Najzaraznije bolesti na svijet, Utjecaj otkrića cjepiva na čovječanstvo…

– Projekt Biosigurnost i biozaštita se iz Osijeka i Osječko-baranjske županije proširio na cijelu Hrvatsku, što potvrđuje da je dobro pripremljen i da je riječ o važnoj temi, temi o kojoj svi trebamo voditi računa. Učenici će sada, na Državnoj smotri, pokazati što su tijekom godine učili i pripremali, a ova tema će i u budućnosti biti uvijek aktualna – rekao je zamjenik župana Josip Miletić na otvaranju Državne smotre te čestitao djelatnicima OŠ Vijenac, kao i svim sudionicima projekta i Državne smotre. Program Državne smotre nastavlja se danas, 12. svibnja, izlaganjem radova školskih timova iz Srednje škole Pakrac, OŠ Ivana Mažuranića iz Vinkovaca, OŠ Kenigec Gornji, OŠ Julije Benašića iz Iloka, Srednje škole Antun Matijašević Karameo s Visa, OŠ Župe Dubrovačke, OŠ Sućidar iz Splita, OŠ Josipa Pupačića iz Omiša, OŠ Vladimir Nazor iz Budinščine, Gimnazije A.G. Matoš iz Zaboka, OŠ Kraljice Jelene iz Solina, OŠ Šime Budinića iz Zadra, Srednje škole Vladimir Nazor iz Čabra i III. gimnazije iz Splita. Slijedi njihovo ocjenjivanje te završna svečanost na kojoj će biti dodijeljena priznanja i nagrade sudionicima smotre.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit