U Osijeku potpisani ugovori za ulaganje u sportsku infrastrukturu vrijedni gotovo 400.000 eura

Facebook
Twitter
Pinterest

Osječko-baranjska županija ove godine sufinancirat će kapitalna ulaganja (izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, obnavljanja i opremanja) u sportske objekte i terene u 11 jedinica lokalne samouprave te 19 klubova s područja županija. Tim povodom danas su  u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ u Osijeku potpisani ugovori čija je ukupna vrijednost 396.500,00 eura, a uz potpisnike ugovora tomu je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

Sredstva koje Županija dodjeljuje za kapitalna ulaganja u sportu ove su godine povećana povodom Europske regije sporta, a bit će povećana i iduće godine, i to prije svega za izgradnju sportske infrastrukture. Na natječaj su se mogle javiti jedinice lokalne samouprave i klubovi kojima je odobreno ukupno 400.000 eura. Ovo je naravno samo jedna u nizu potpora koje čini Osječko-baranjska županija da bi poboljšali sportsku infrastrukturu, unaprijedili kadar u klubovima i promovirali da je OBŽ iduće godine Europska regija sporta. Važni su brojni projekti koje želimo raditi da bi se djeca mogla kvalitetno baviti sportom te ćemo nastaviti zajednički raditi na razvoju sporta – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Turalija istaknula je da OBŽ sustavno razvija sport na svom području, a to dokazuje i primanje titule Europske regije sporta za 2024. godinu.

Naš imperativ je ravnomjeran razvoj infrastrukture na cijelom području, pa ove godine, a i iduće ćemo, sufinanciramo i gradove i općine. Županija godinama iz proračuna izdvaja značajna sredstva u taj razvoj, a ujedno pomažemo klubovima i udrugama. Cilj nam je uvrstiti sport na sva područja županije, omogućiti da se sportom bavi svako dijete i razne dobne skupine, osobe s poteškoćama, što je i cilj Europske regije sporta – kazala je pročelnica.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin zahvalio je Županiji na potpori u vrijednosti od 50.000,00 eura namijenjenih za ugradnju reflektora na Sportskom centru Mačkamama koji koristi NK Mursa.

– I Grad Osijek ulaže značajna sredstva za razvoj sportske infrastrukture na području grada, a uložena sredstva su još jedna potvrda izvrsne suradnje Grada i Županije – poručio je Vulin.

Zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Antun Galić je također zahvalio Županiji na odobrenoj potpori (50.000,00 eura) za uređenje budućih prostorija Šahovskog kluba Đakovo, kao i pomoći za dvije sportske udruge iz Đakova. Naglasio je da ovo nije prvi put da OBŽ kao partner sudjeluje na uređenju sportskih objekata u Đakovu te podsjetio na uređenje multifunkcionalnog srednjoškolskog igrališta.

Načelnik Srećko Vuković rekao je da Općina Bizovac brine za održavanje šest sportskih centara na svom području, a ovom prigodom zahvaljuje Županiji na odobrenju sredstava (5.000,00 eura) za završnu fazu rekonstrukcije (uređenje krovišta) zgrade Nogometnog kluba “BSK Termia” Bizovac, gdje se okuplja veliki broj mladih.

Vatroslav Šrajer, predsjednik Teniskog saveza OBŽ, zahvalio je Županiji, županu i pročelnici na konstantnom praćenju i ulaganju u sport i infrastrukturu te podsjetio da Teniski klub Donji Miholjac provodi program besplatne škole tenisa za djecu, a u tijeku je izgradnja Županijskog sportskog centra.

Izvor:OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit