U Osijeku otvoren novi uredski i stambeni objekt Udruge NE-ovisnost

Facebook
Twitter
Pinterest

Udruga Ne-ovisnost do sada je realizirala više od 70 projekata, a danas je i službeno  označen završetak najvećeg projekta. Na adresi Ilirska ulica 42 u Osijeku otvoren je objekt za organizirano stanovanje rehabilitiranih ovisnika. Objekt je površine  650 m2, a ukupna vrijednost projekta financiranog sredstvima Europske unije  „Unaprjeđivanje infrastrukture organiziranog stanovanja“ iznosi 1.683.272,43 eura.

Izgrađen je novi radni prostor za urede Udruge i dvije stambene jedinice za po osam korisnika, pa je ukupni kapacitet ovog organiziranog stanovanja za rehabilitirane ovisnike 16 osoba.

Postoji kućni red kojeg se svi korisnici moraju pridržavati, a što se tiče samog zaposlenja, udruga je osnovala i socijalnu zadrugu Neos koja se bavi upravo zapošljavanjem rehabilitiranih ovisnika. Tako im daje mogućnost da sa svojih 10 prstiju zarađuju za svoj kruh i da im to bude na neki način odskočna daska i za povratak u svoje socijalne sredine. U stambenoj zajednici se zadržavaju od 6 mjeseci do godinu dana, a tome prethodi intenzivan tretman u terapijskoj zajednici koji traje oko godinu dana, po potrebi i više. U ovom trenutku imamo 34 korisnika u terapijskoj zajednici i 9 korisnika u stambenoj, dakle vrlo brzo ćemo popuniti kapacitete svih 16 mjesta – kazao je Tomislav Mišetić, predsjednik Udruge za borbu protiv ovisnosti Ne-ovisnost.

Uz korisnike usluga i zaposlenike Udruge Ne-ovisnost na prigodnoj svečanosti bili su potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić te drugi uzvanici.

Udruga za borbu protiv ovisnosti Ne-ovisnost u Osijeku uspješno djeluje već 21 godinu. Svojim aktivnostima pokriva sva područja borbe protiv ovisnosti, od prevencije, rehabilitacije i resocijalizacije do smanjenja štete, a brine i o zapošljavanju rehabilitiranih ovisnika, odnosno osoba koje su bile ovisne o drogama, alkoholu i kockanju. Svoj rad započeli su otvaranjem savjetovališta za ovisnike i članove njihove obitelji, a danas imaju terapijsku zajednicu, stambenu zajednicu, dnevni boravak i socijalnu zadrugu. Tim udruge čine psihologinja, socijalna radnica, radni terapeut, psihijatar, ekonomistica i rehabilitirani ovisnici koji su završili edukaciju za asistente u terapiji.

 

Redakcijski tekst
Foto:OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit