U Osijeku otvoren 11. Farm Show

Facebook
Twitter
Pinterest

Na Sportskom aerodromu u Čepinu pokraj Osijeka  ovoga vikenda održava se 11. po redu Farm Show. Riječ je o sajmu poljoprivredne mehanizacije koji se jednom godišnje održava u organizaciji Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, ovo je prvi sajam u RH specijaliziran upravo za mehanizatore, gdje se mogu vidjeti i sjemenske kuće, proizvođači zaštitnih sredstava, gnojiva, ali i pogledati pokusna polja te demonstracije strojeva. Osječko-baranjska županija podržava sajam od samih početaka, a dobrodošlicu organizatorima i posjetiteljima danas je prilikom otvorenja sajma poželio zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

Svakako prije svega želim čestitati svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog značajnog sajma koji doprinosi razvoju poljoprivrede na istoku Hrvatske. Uvjeren sam da brojne izazove koje danas imamo u poljoprivredi možemo savladati uz ključni resurs, a to je čovjek. Osječko-baranjska županija će i dalje biti podrška slavonskim i baranjskim poljoprivrednicima pa tako iz godine u godinu osiguravamo sve više sredstava za potpore, a od ove godine imamo i četiri nove. Nastojimo se prilagoditi potrebama naše poljoprivredne proizvodnje. Osigurali smo i nužnu infrastrukturu za naše voćare i povrtlare, pa je naš Regionalni distributivni centar već u prvoj sezoni rada zabilježio popunjenost od 94 % što je nadmašilo naša očekivanja. Svoj doprinos razvoju poljoprivrede zasigurno daju i sajmovi poput Farm showa i siguran sam kako će i ove godine privući brojne posjetitelje – rekao je Miletić.

Osijek je prepoznat kao središte hrvatske poljoprivredne proizvodnje stoga je i odabrano mjesto za održavanje najveće izložbe poljoprivrednih strojeva i opreme u Republici Hrvatskoj.

Članove Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Republici Hrvatskoj čini gotovo 95 % prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Republici Hrvatskoj. Cilj Udruge je potaknuti unapređenje i modernizaciju hrvatske poljoprivrede te zainteresirati poljoprivrednike za ulaganjem u novu suvremenu sofisticiranu mehanizaciju kojom će ostvariti još bolje rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji.

Nama je uvijek izazovno, no na sreću mogu reći da su nam lageri puni strojeva pa danas ovdje imamo što pokazati. Potreba za strojevima kod poljoprivrednika uvijek postoji, a upravo je Farm show idealno mjesto gdje se mogu upoznati sa strojevima i dobiti odgovor na sva pitanja – rekao je Darko Aračić, predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije.

Svake godine Farm Show Osijek bilježi sve veću posjećenost i prepoznati su u regiji kao profesionalni sajam i mjesto izlaganja vodećih tehnologija i opreme za poljoprivrednu proizvodnju.

Farm show, koji prije svega okuplja sve trgovce i distributere mehanizacije i donosi zapravo ovdje u srce Slavonije najnovije tehnologije pokazuje sve ono što je bitno kako bi poljoprivreda bila brža, efikasnija, konkurentnija i produktivnija. Posebice veseli činjenica da je iz godine u godinu ovaj sajam sve veći, da je sve više mehanizacije. To znači da i naši poljoprivrednici to traže, da su zainteresirani. Želim istaknuti kako je Vlada Republike Hrvatske u proteklih 8 godina znatno radila na tome kako bi se u poljoprivrednom sektoru zaustavili pojedini negativni trendovi. To ćemo činiti i dalje iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike do kraja 2027. godine. Namijenili smo 38 milijardi eura financijskih sredstava gdje ćemo i dalje podupirati dohodak naših poljoprivrednih proizvođača, ali isto tako ćemo kontinuirano raspisivati natječaje koji ćemo određenim sektorima omogućiti da se dalje razvijaju i da ulažu – rekao je Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Farm show za posjetitelje ostaje otvoren sve do nedjelje.

 

Izvor:OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit