U Osijeku jučer započeo 5.Hrvatski epidemiološki kongres

Facebook
Twitter
Pinterest

U Osijeku je jučer započeo  5. Hrvatski epidemiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Kontinuitet, izazovi i budućnost epidemiološke struke“. Kongres će trajati do nedjelje, a organizator je Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Teme su vrlo šarolike, jer je epidemiološka struka koncipirana tako da pokriva široki spektar tema. Jedna od tema je svakako i COVID-19. Razgovaramo i o zdravstvenoj ekologiji, a bit će tu i zanimljivih okruglih stolova na temu HACCP-a i slično. Od međunarodnih predavača ističem stručnjake iz Italije, Slovenije i BiH – rekao je Miroslav Venus, predsjednik Epidemiološkog društva Hrvatske liječničke komore.

Kongres epidemiologa održava se svake četiri godine, četvrti je održan 2019. godine, pa je tema pandemije COVID-19 svakako dominantna tema petog izdanja Kongresa.

Drago mi je da se jedan ovako značajan stručni kongres održava u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, a iskoristit ću ovu priliku da nakon tri godine pandemije te nakon što je i službeno proglašen njen kraj zahvalim epidemiolozima i drugim stručnjacima koji su dali obol u zaštiti stanovnika Osječko-baranjske županije od koronavirusa. Sudionicima kongresa želim dobrodošlicu i da ovo vrijeme koje provode na području naše županije iskoriste uz radni dio i za upoznavanje grada i županije – poručio je Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.

Počašćeni smo što je Osijek domaćin kongresa, mi kao Grad imamo izvrsnu suradnju s NZZJZ Osječko-baranjske županije s ciljem unaprjeđenja zdravlja naših građana, a svakako smo svjesni i neprocjenjive uloge epidemiologa u vrijeme pandemije – zaključila je Jasenaka Crnković, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka.

Četverodnevni program Kongresa namijenjen je epidemiolozima i znanstvenicima, ali i stručnjacima drugih specijalnosti kako medicinske tako i nemedicinske struke, a očekuje se više od 200 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Bogati program, uz već spomenutu temu COVID-19, donosi i teme prevencije bolesti i unaprjeđenja zdravlja, cijepljenja, epidemije zaraznih i nezaraznih bolesti, izazova novih bolesti i bolesti koje se vraćaju te temu okoliša i zdravlja s naglaskom na epidemiološka istraživanja i metode.

Drago mi je da organizacijom kongresa u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji skrećemo pozornost na to da se na istoku Hrvatske mogu organizirati vrlo uspješni kongresi i da svi sudionici uistinu imaju što i za vidjeti – rekao je Miroslav Venus, predsjednik Epidemiološkog društva HLJK i predsjednik ovog Kongresa.

Izvor:OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit